Barcelona etsii kiireellisellä aikataululla markkinoilta uutta maalintekoon pystyvää kärkimiestä, sillä Luis Suárez pelaa näillä näkymin seuraavan kerran vasta toukokuussa. Uruguaylainen täyttää muutenkin perjantaina 33 vuotta, joten hyökkääjistön muutostarve on sikälikin konkretisoitumassa.

Yksi Barcelonan toivepelaajista Suárezin saappaisiin on 30-vuotias gabonilainen Pierre-Emerick Aubameyang. Arsenal ei toki halua yhdestä kirkkaimmista tähdistään luopua, mutta siirron mahdollisuus on kenties sittenkin realistinen. Mundo Deportivon mukaan Aubameyang nimittäin suhtautuu itse Barca-siirtoonsa myötämielisesti.

MD kertoo, että Aubameyang harkitsee vakavasti Arsenalista lähtöä, jos Barcelona lähtee markkinoille tosissaan. Barcelonan valmennusjohto tietää jo, että Aubameyangilta on saatu lupaa yrittää siirron järjestämistä.

Vaikka Arsenal olisikin erittäin vastahakoinen maalitykkiään myymään – niin kuin olettaa sopii – voi Aubameyangin oma tahto nousta keskeiseen asemaan. Mikäli hyökkääjä vaatii seuraltaan siirtoa, lyö nyrkkiä pöytään tai kertoo julkisesti siirtohaluistaan, voi Arsenalin olla pakko harkita ”Auballa” rahoiksi lyömistä.

Aubemeyangin sopimus Arsenalin kanssa ulottuu vuoteen 2021. Transfermarkt arvioi miehen markkina-arvoksi 70 miljoonaa euroa.