Atlético Madrid nousi La Ligan sarjakärkeen, kun se kaatoi neljännellä kierroksella sarjanousija Espanyolin vieraskentällä 2-1. Voittomaali syntyi dramaattisesti vasta juuri ennen lisäajan 9. minuutin täyttymistä.

Ottelun avausmaalin teki 40. peliminuutilla Raúl de Tomas taidokkaalla puskulla takatolpan juureen kulmapotkusta. Kulmapotkun antoi Ádrian Embarba, jonka tulisen laukauksen torjunnasta kulma myös vihellettiin. Espanyol oli ensimmäisellä puoliajalla hieman niskan päälläkin, sillä se laukoi kolmesti kohti maalia Atléticon yhtä vastaan.

Toisella puoliajalla Atlético painosti vähän enemmän ja sai palkintonsakin 79. minuutilla, kun Yannick Ferreira Carrasco tasoitti numeroiksi 1-1 hyvän ja sinnikkään loppuun asti pelaamisen seurauksena. Carrasco kaivoi pallon pelaajaruuhkasta itselleen ja sijoitti pallon alanurkkaan.

Lisäajan alkaessa Renan Lodilla oli hyvä paikka tehdä johtomaalikin, mutta hän ei paikassaan onnistunut. Atlético toivoi lisäajalla myös rankkaria pallon osuttua maassa olleen Espanyolin pelaajan käteen, mutta pilkku olisi ollut tilanteesta kohtuuton tuomio.

Lisäaikaa pelattiin toisella puoliajalla peräti 11, 5 minuuttia. Atlético hyödynsi pitkät lisäminuutit erinomaisesti, sillä se teki voittomaalin ajassa 98:55. Thomas Lemar pelasi hyvän seinäpelin ottelun parhaaksi valitun Yannick Carrascon kanssa, ja ampui röyhkeästi boksiin noustuaan pallon verkkoon 39-vuotiaan Espanyol-vahti Diego Lopézin käsien kautta. Lemar oli tuulettanut maalia jo kerran aiemmin – 53. minuutilla – mutta osuma hylättiin paitsiona VAR-tarkastuksen jälkeen.

Hyväksytty maali oli kolmanneksi myöhäisin La Liga -maali viimeisten kolmen kauden aikana. Vieläkin merkittävämpää on, että se oli koko La Liga -historian myöhäisin voittomaali.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Goles más tardíos en las tres últimas ligas:
2019-20 Oyarzábal al Valencia (100'13'')
2020-21 Soler al Getafe (99'32'')
2021-22 Lemar al Espanyol (98'55'')

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
ESP 1-2 ATM (FT) - Lemar (a los 98'55") ha marcado el gol más tardío PARA GANAR un partido en TODA la historia de La Liga. Supera el gol de Coke al Getafe (e los 98'41") en la última jornada de la temporada 2019-20.

Nunca dejes de creer.

Atlético on saanut neljän ensimmäisen kierroksen aikana jo kolme pistettä lisäajan maaleillaan. Villarrealia vastaan se nousi lisäajalla tasoihin.

Espanyolin maalivahti Diego Lopézista tuli ottelussa barcelonalaisseuran seurahistorian vanhin pelaaja virallisissa kilpailuissa. Hän vei ennätyksen Real Madrid -ikoni Alfredo Di Stéfanolta. Legendaarinen Di Stéfano oli uransa viimeisessä pelissä 39 vuotta ja 301 päivää vanha.

Diego López (39 años y 313 días) supera a Di Stéfano (39 años y 301 días) y ya es el jugador más viejo con el Espanyol en partidos de competición oficial.

El último partido de Di Stéfano fue el Betis-Espanyol de Copa disputado el 1 de mayo de 1966.

Atlético Madridiin siirtoikkunan viimeisenä päivänä palannut Antoine Griezmann pelasi paluuottelussaan 58 peliminuuttia. Hänet vaihdettiin tuolloin João Félixiin.