Hyvää kautta Atlético Madridin keskikentällä pelaava Thomas Lemar on joutunut jäämään pois La Ligan sunnuntain huippuottelusta Real Betis-Atlético Madrid. Lemar sai reisivamman Atlético Madridin lauantain harjoituksissa. Vamma todettiin magneettikuvissa jo lauantai-iltana, mutta se on luonteeltaan niin lievä, että päätös pelaamisesta tehtiin vasta sunnuntaina. Lopulta ranskalainen joutuu kuitenkin jäämään vaivan vuoksi sivuun.

Monipuolinen Lemar on pelannut Atléticossa tällä kaudella 33 ottelua, joissa hän on tehnyt kaksi maalia ja syöttänyt viisi. Avauskokoonpanossa hän on ollut 19 kertaa.

Mestaruudesta taisteleva Atlético lähtee peliin lopulta 4-4-2-muodostelmalla. Laitapakkeina pelaavat Mario Hermoso ja Kieran Trippier, ja keskikentän laidoilla Yannick Carrasco ja Saúl. Keskikentän keskustaan nousee lukuisten poissaolojen vuoksi vain vähän tällä kaudella pelannut Hector Herrera.

Atlético Madridilta ovat loukkaantumisten vuoksi sivussa Lemarin lisäksi hyökkääjät Moussa Dembélé ja Luis Suárez, joukkueen ylivoimaisesti paras maalintekijä. Suárez ei tosin pelaisi ottelussa pelikiellon takia muutenkaan. Pelikiellossa ovat myös Marcos Llorente ja Geoffrey Kondogbia.

Atlético de Madrid

@Atleti
👥 ALINEACIÓN

🏧 ¡Ya tenemos 1⃣1⃣ para el #RealBetisAtleti❗❕❗

🔴⚪ #AúpaAtleti

Atlético Madrid oli johtanut La Ligaa yhtäjaksoisesti liki neljä kuukautta, parhaimmillaan jopa kymmenellä pisteellä, mutta Real Madrid nousi tasapisteisiin ja keskinäisten pelien vertailun perusteella Atléticon ohi lauantaina voitettuaan El Clásicossa Barcelonan. Barcelona on Madridin kaksikosta vain pisteen perässä, mutta Atlético pääsee pelatuissa otteluissa muiden kanssa tasoihin vasta Betis-pelin myötä. Sunnuntai-illan jälkeen kaikilla on pelaamatta vielä kahdeksan ottelua.

Atlético pelasi erinomaisen sarjan alkupuoliskon, mutta vire on ollut pahasti hukassa kevätkaudella. Kotijoukkue Real Betis on puolestaan Real Madridin ja Barcelonan jälkeen sarjan kuntopuntarin (5 ottelua) kolmanneksi paras, ja on noussut La Ligassa jo kuudenneksi.

Betisin kokoonpanosta puuttuvat loukkaantumisten takia Víctor Camarasa, Andrés Guardado ja Borja Iglesias sekä pelikiellon vuoksi toppari Víctor Ruíz.

Real Betis Balompié 🌴💚

@RealBetis
💚🤍💚

¡Nuestro once inicial para el #RealBetisAtleti!

#DíaDeBetis