La Ligan sarjajohtaja Atlético Madrid sai sunnuntain sarjaottelussa vieraakseen putoamisviivan alapuolella majailevan Alavésin. Vaikka joukkueet ovat aivan eri päässä sarjataulukkoa, nähtiin Wanda Metropolitanolla tasainen kamppailu sarjapisteistä.

Atlético Madrid piti ensimmäisellä puoliajalla enemmän palloa Alavésilla oli jopa vähän paremmat maalipaikat.

Ensimmäinen jännitysmomentti nähtiin 13. minuutilla, kun erotuomari tarkisti videonäytöltä, antaako Atléticolle rangaistuspotkun. Tuomio oli kuitenkin ”ei rankkaria”, ja hyvin oikeutetusti niin. Pääpalloon hypänneellä Edgar Mendézillä ei ollut mitään mahdollisuutta reagoida, kun José María Giménez puski pallon hänen käsivarteensa noin 20 senttimetrin päästä.

24. minuutilla Alavés rakensi hyvän hyökkäyksen ja petasi hyvän vetopaikan Joselulle. Laukaus kimposi kuitenkin puolustajasta kulmapotkuksi.

Koko avausjakson paras paikka syntyi lisäajalla, kun Alavés antoi keskialueen vapaapotkun jälkeen hienon keskityksen rangaistusalueen vasemmalle puolelle. Pallo jatkettiin ykkösellä keskustaan, ja Atléticolla oli onni myötä, ettei Marcos Llorente ohjannut palloa omaan maaliin.

Kun pelattiin 54. minuuttia, sai Atlético Madrid vihdoin pallon maaliin. Aivan paitsion rajamailla ylös noussut Kieran Trippier sai Llorentelta pallon oikealle laidalle, ja vaikka Ruben Duarte lanasikin häneltä tylysti jalat alta, ehti Trippier juuri ja juuri lähettää Luis Suárezille nappikeskityksen. Näistä paikoista Suárezilla ei ole ollut tapana erehtyä, ja sarjan maalipörssin kakkonen puskikin pallon tarkasti takatolpan kautta verkkoon.

Maali oli uruguaylaiselle historiallinen, sillä se vei ”El Pistoleron” 500 tehdyn maalin rajapyykille. Komea, kunnioitettava ura.

ESPN FC

@ESPNFC
Luis Suarez has scored the 500th goal of his career. Legend 👏

Atletico: 19
Barcelona: 198
Liverpool: 82
Ajax: 111
Groningen: 15
Nacional: 12
Uruguay: 63

Miltei heti maalia seuranneen VAR-tarkistuksen jälkeen oli Atléticon 2-0:kin lähellä. Trippier ei onneksi loukkaantunut ja jakoi jälleen laidaltaan nappikeskityksen. Nyt syötöstä kiitti Marcos Llorente, mutta Alavés-vahti Fernando Pacheco torjui kudin täpärästi yläriman kautta yli maalin.

Atléticolla oli johtomaalin jälkeen peli tukevasti hyppysissään, kunnes toppari Stefan Savicille koitti viikon toinen musta hetki. Alkuviikon Mestarien liiga -pelissä Savic löi kyynärpäällään kohtalokkaasti Chelsean Antonio Rüdigeriä rintakehään, ja nyt Savicin kyynärpää heilahti rangaistusalueen sisällä Alavésin Luis Riojan nenään.

Savicilla oli tilanne melko hyvin hallussaan ilmankin, mutta Riojan pudottua tantereeseen nenä verta vuotaen oli tuomarin tarkistettava tilanne videonauhalta. Tulos oli armoton, mutta oikea: pallo pilkulle, ja Savicille varoitus.

[readmore from=Atletico-Madrid]

Rankkarin tullessa pelattiin 86. peliminuuttia, ja Atlético oli menettämässä tärkeän voiton käsistään. Esiin astui kuitenkin maalivahti Jan Oblak. Joselu laukoi tulisesti itsestään katsottuna vasemmalle, mutta slovenialaistorjuja venytti ja sai kuin saikin kätensä pallon tielle.

Enempää huipputilanteita ei enää nähty, ja Atlético sai juhlia jälleen yhtä niukkaa 1-0-voittoa. Marcos Llorente, Kieran Trippier ja Luis Suárez järjestelivät voittomaalin, mutta suurimmaksi sankariksi nousi lopulta voiton rankkaritorjunnallaan pelastanut Oblak. Kuka ties tämä torjunta voi osoittautua mestaruustaistelussa vielä erittäin ratkaisevaksi.