Kolmesta edellisestä ottelustaan kaksi hävinnyt ja yhdessä tasan pelannut Atlético Madrid pääsi reilun kahden viikon tauon jälkeen taas voiton makuun, kun se kukisti Villarrealin vieraskentällä maalein 2-0. Siten se kasvatti taas eroa sarjakärjessä seuraajiinsa. Barcelona on viiden ja Real Madrid kuuden pisteen päässä, ja näistä Barcelona on pelannut ottelun Atléticoa enemmän.

Ottelun avaus- ja voittomaali syntyi 25. minuutilla. Atlético Madrid pelasi kulmapotkun taaksepäin reiluun 20 metriin Thomas Lemarille. Lemar lähetti liikkeelle erittäin tarkan keskityksen, ja Stefan Savic voitti takatolpalla ilmakaksintaistelun.

Erotuomari ensin hylkäsi maalin – joko paitsiona tai epäillen Savicin rikkoneen – mutta pitkään kestänyt videotarkistus osoitti aivan oikein, ettei kumpikaan peruste maalin hylkäämiseksi ollut oikeutettu, vaan maali jäi voimaan. Osuma merkattiin lopulta isäntien laitapuolustajan Alfonso Pedrazan omaksi maaliksi, sillä pallo kimposi verkkoon hänen kauttaan maalivahti Sergio Asenjon torjuttua Savicin puskun.

VAR:ia tarvittiin pelissä useammankin kerran. Aivan avausjakson lopulla Lemarin kyynärpää osui keskialueella Samuel Chukwuezen kasvoihin. Tämänkin tilanteen tuomari tarkisti videolta. Lemar saattoi pelätä punaista korttia, mutta tuomarin ratkaisu oli lopulta keltainen kortti.

Ei kahta ilman kolmatta. 64. minuutilla tarkistettiin tilanne, jossa Atlético-vahti Jan Oblak torjui pallon toppari Mario Hermoson käteen. Hidastus vahvisti käsiosuman, mutta videotarkistuksella oli kaiketi helppo huomata, ettei käsi ollut liikkeessä, kosketus oli tahaton eikä Hermosolla ollut mahdollisuuta tilanteeseen reagoida.

Viisi minuuttia myöhemmin Atlético iski jälleen. Tauolla Thomas Lemarin korvannut João Félix sai irtopallon ja latasi tarkan, mutta vihaisen kudin puolustajien jaloista alanurkkaan. Maali oli nuorelle portugalilaiselle ensimmäinen yli kuukauteen ja toinen vuonna 2021.

Atlético Madrid luovutti pallonhallinnan suosiolla Villarrealille ja nolla pysyi omissa sekä taidolla että tuurilla, sillä saamaton ei ollut Villarrealkaan. Erityisen terävästi esiintyi 71. minuutilla kentälle vaihdettu 19-vuotias Alex Baena. Ensin Baena tykitti 82. minuutilla ulospäin kiertäneen laukauksen Atlético-maalin tolppaan. Vain kolme minuuttia myöhemmin Baenan painava tykki lauloi taas, mutta Jan Oblak esitti ilmiömäisen reaktiotorjunnan – vaikka pallo saattoi jopa muuttaa puolustajasta vähän suuntaa.

Kuten aiemmillakin 15 kerralla tällä kaudella, Atlético Madrid voitti jälleen ottelun, jossa se teki avausmaalin. Vaikka Villarrealkin sai hyviä paikkoja, ei Atléticon puolustus nytkään taipunut. Villarrealin kohtalo oli pudota tällä kierroksella sarjassa seitsemänneksi, mutta huonolle ryhmälle se ei hävinnyt.

Valmentaja Diego Simeonelle voitto oli merkittävä siksi, että hän nousi Luis Aragonésin rinnalle Atlético Madridin valmentajana eniten otteluita voittaneeksi henkilöksi. Simeone on nyt voittanut Aragonésin tavoin 308 virallista peliä Atléticon käskyttäjänä. Erona on, että Simeone tarvitsi lukemaan sata ottelua vähemmän, sillä illan peli oli hänelle Atléticon valmentajana 512:s.