Koronaviruspandemia on jyllännyt Euroopassa jo melkein vuoden ajan.

Espanjassa viime kausi jouduttiin laittamaan tauolle maaliskuussa. Lopulta koronatauko kesti kolmen kuukauden ajan ja kausi pelattiin loppuun kesä-heinäkuussa. Espanjan ammattilaissarjoissa ei ole nähty yleisöä sitten maaliskuun.

Kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Segunda B:ssä on nähty viime aikoina pieniä yleisömääriä. Segunda B ei kuulu La Ligan (La Liga ja Segunda) piiriin, joten se saa ottaa otteluihinsa yleisöä.

Koronaviruspandemia on aiheuttanut luonnollisesti seuroille merkittäviä talousvaikeuksia.

Madridilaislehti AS haastatteli Atléticon puheenjohtajaa Enrique Cerezoa. Cerezo kertoi haastattelussa, miten pandemia on vaikuttanut Atléticoon.

– Talouskriisi on vaikuttanut valtavasti koko maailmaan ja siten myös jalkapalloon. Lippu- ja kausikorttitulomme ovat tippuneet täysin, kuten myös tapahtumatulot.

– Maailmanlaajuisesti kaikkien seurojen budjetit ovat pudonneet ja olemme joutuneet tekemään hyvin vaikeita päätöksiä. Elämme todella haastavia aikoja, mutta meidän on kiitettävä yhteistyökumppaneiden tekemiä uhrauksia. Muuten emme olisi selvinneet tästä.

Cerezo kehui samaisessa haastattelussa Atléticon päävalmentajaa Diego Simeonea. Simeone vietti juuri yhdeksättä vuosipäiväänsä Atléticon valmentajana.

– Simeone on todellinen legenda Atléticossa. Hän on antanut kaikkensa tälle seuralle niin pelaajana kuin nyt valmentajana. Hän on nostanut Atléticon Euroopan huipulle. Elämme seuran historian parasta aikakautta. Kaikki Atléticon kannattajat olemme hyvin ylpeitä Diegosta ja tiedämme, että elämme yhdessä vielä monia upeita hetkiä.