La Liga -seuroista Mestarien liigan pudotuspeleihin jatkavat varmuudella Sevilla ja Barcelona, molemmat lohkojensa kakkosina. Jatkopaikkaansa eivät sen sijaan ole vielä lunastaneet Real Madrid ja Atlético Madrid, joista molemmat tarvitsevat tänään lisää pisteitä.

LUE MYÖS: Päättyykö Real Madridin mahtipontinen 24 vuoden putki Mestarien liigassa? – Ennakkopaketti huippuotteluun: Mistä näet pelin, poissaolijat, arvioidut avaukset ja kommentit

Atlético Madrid kohtaa kello 22 alkavassa ottelussaan vieraskentällä Red Bull Salzburgin. Joukkueiden välillä on eroa kaksi pistettä Atléticon eduksi. Toisin sanoen Atléticolle riittää ottelusta tasapeli jatkoon, mutta jos kotijoukkue voittaa, pullahtaa Atlético Madrid Eurooppa-liigan puolelle.

– Peli tuntuu vähän siltä kuin pelaisi pudotuspelien toista osaottelua vieraskentällä, Atléticon valmentaja Diego Simeone totesi tiistain lehdistötilaisuudessa Reutersin mukaan.

– Vastustajan täytyy pelata rohkeasti ja yrittää tehdä maali. Salzburg on todella hyvä joukkue, ja pelistä tulee meille vaikea. Yritämme silti aiheuttaa heille hankaluuksia.

Lokakuussa pelattu ensimmäinen kohtaaminen päättyi Atléticon 3-2-voittoon. Salzburg johti peliä jo 2-1, mutta vahvaa syksyä pelannut João Félix nosti kahdella maalillaan isännät voittoon.

– Ensimmäisessä ottelussamme nähtiin paljon maaleja, ja nyt voi käydä samoin. Salzburg on rohkea joukkue, jolla on mahtava valmentaja (yhdysvaltalainen Jesse Marsch). Salzburg pakottaa vastustajan pallonhallintaan, ja sitten he yrittävät päästä monen miehen voimin nopeisiin vastahyökkäyksiin.

Atlético Madrid saa takaisin kokoonpanoonsa kaksi tärkeää pelaajaa, lievästä polvivammasta toipuneen Yannick Carrascon ja laitapuolustaja Sime Vrsaljkon, joka pelasi viimeksi maaliskuussa voitokkaassa ottelussa Liverpoolia vastaan.

Atlético johtaa La Ligaa sarjan ainoana tappiottomana joukkueena ja on hävinnyt koko kaudella vain yhden pelin, lokakuussa maalein 0-4 Bayern Münchenin vieraana. Mestarien liigassa on tullut kuitenkin kolme perättäistä tasapeliä, joten voitot ovat olleet tiukassa.

– Joukkue on parantanut lockdownin jälkeen. Sen on huomannut La Ligassa. Mestarien liigassa olisimme ansainneet enemmänkin voittoja, mutta tällaista on jalkapalloa. Nyt pelaamme suoraa pudotuspeliä, Simeone muistutti.

Atléticon kokoonpanosta ovat sivussa loukkaantumisten vuoksi Diego Costa ja José María Giménez.

Atlético de Madrid

@Atleti
📋 CONVOCATORIA
Descubre aquí los futbolistas que conforman la lista de @Simeone para el #RBSAtleti 👇

🔴⚪ #AúpaAtleti | ⭐ #UCL

Mielenkiintoista kotijoukkueessa on, että sen puolustus on ollut todella hutera. Ainoastaan Ferencvaros on päästänyt Mestarien liigassa enemmän maaleja kuin RB Salzburg (allaoleva twiitti lähetetty ennen Ferencvarosin kahta viimeistä peliä).

Tulivoimaa Salzburgilla on kuitenkin ollut tälläkin kaudella rutkasti, aivan aiempien kausien tapaan. Viidessä Mestarien liigan ottelussaan Salzburg on tehnyt kymmenen maalia, kun Atlético on pystynyt vain viiteen. Salzburgin juniorimyllystä ovat maailmalle jalostuneet aiemmin muun muassa Sadio Mané ja Erling Braut Håland.

The Other Bundesliga

@OtherBundesliga
Red Bull Salzburg 🇦🇹 have conceded more goals (15) than every other team in the #UCL groups this season.

That's 2 more than the next worst defence, Ferencvaros (13) 🇭🇺

The fact they are still in with a chance of the knockout stages speaks volumes about their attacking talent.

The Other Bundesliga

@OtherBundesliga
RB Salzburg's Attack in 20/21

Daka 🇿🇲 13 apps: 12⚽/5🅰️
Koita 🇲🇱 19 apps: 11⚽/7🅰️
Berisha 🇩🇪 16 apps: 9⚽/2🅰️
Szoboszlai 🇭🇺 18 apps: 8⚽/9🅰️
Okafor 🇨🇭 14 apps: 4⚽/1🅰️
Okugawa 🇯🇵 12 apps: 3⚽/2🅰️
Adeyemi 🇩🇪 9 apps: 2⚽/4🅰️

Tomorrow 🆚 Europe's best defence @Atleti 👀

#UCL