Atlético aloittaa urakkansa Mestarien liigan lohkovaiheessa keskiviikkoiltana vaikeimmalla mahdollisella tavalla.

Saksassa pelattavassa ottelussa vastaan asettuu nimittäin kilpailun hallitseva mestari Bayern München, jota pidetään ansaitusti maailman parhaana seurajoukkueena.

Mestarien liiga, A-lohko
21.10. klo 22
Bayern München – Atlético

Atlético ja Bayern ovat toisilleen vanhoja tuttuja. Seurat ovat kohdanneet muutaman kerran edellisten vuosien aikana. Atlético pudotti Bayernin Mestarien liigan välierissä keväällä 2016. Seurat arvottiin samaan Mestarien liigan alkulohkoon seuraavana syksynä, jolloin Atlético oli jälleen niskan päällä ja voitti lohkon. Tällä kertaa kaksikko on samassa alkulohkossa RB Salzburgin ja Lokomotiv Moskovan kanssa.

Kummallakin merkittäviä poissaoloja

Atlético joutui matkustamaan Müncheniin ilman Saúlia, Josema Giméneziä ja Diego Costaa. Kolmikko kärsii loukkaantumisista. Lisäksi pitkäaikaispotilas Sime Vrsaljko on edelleen sivussa pelikentiltä.

Saúl, Giménez ja Costa kuuluvat Diego Simeonen ehdottomiin luottopelaajiin, joten argentiinalaisluotsi joutuu tulemaan toimeen illalla ilman normaalisti avauskokoonpanoon kuuluvia pelaajiaan.

Bayernilta puuttuu ainakin Serge Gnabry ja Leroy Sané. Gnabrylla todettiin tiistaina koronavirustartunta ja Sané kärsii polvivammasta. Saksalaismedioiden mukaan Joshua Kimmich saattaa olla niin ikään sivussa ottelusta perhesyiden vuoksi. Kimmich osallistui kuitenkin Bayernin valmistaviin harjoituksiin.

Arvioidut avauskokoonpanot

Saúlin poissaolon myötä Simeone on peluuttanut harjoituksissa Héctor Herreraa Koken parina keskikentällä. Viikonloppuna Vigossa debytoinut Lucas Torreira kärsii lievistä kivuista, jonka vuoksi uruguaylainen aloittaa kamppailun todennäköisesti penkiltä.

Atléticon arvioitu avauskokoonpano 4-4-2 (MARCA)

Suárez – João Félix
Carrasco – Koke – Herrera – Llorente
Hermoso – Felipe – Savic – Trippier
Oblak

Bayernin arvioitu avauskokoonpano 4-2-3-1 (MARCA)

Lewandowski
Coman-Müller-Douglas Costa
Goretzka – Kimmich
Lucas – Alaba – Boateng – Pavard
Neuer

Diego Simeonen kommentit

Atlético lähtee luonnollisesti illan otteluun altavastaajana. Vastaan asettuu viime kaudella triplamestaruuden (Bundesliiga, Mestarien liiga, Saksan cup) voittanut maailman paras joukkue. Simeone ei kiinnitä siihen juurikaan huomiota.

– Emme keskity siihen, mitä ulkopuoliset ajattelevat tai sanovat. Me työskentelemme kehittyäksemme ja nostamaan normaalia suoritustasoamme. Vastaan asettuu huippujoukkue. Yritämme pelata sellaisella tavalla, jolla saamme mahdollisimman paljon paikkoja aikaiseksi, Simeone totesi.

Simeone on juhlinut Münchenissä aiemminkin. Kuva: Getty

Simeone tiedostaa vastahyökkäyksien tärkeyden.

– Kaikki joukkueet tarvitsevat tilaa. Vain harvat joukkueet ovat tehokkaita pienissä tiloissa. Ottelua hallitsevan ja vastustajan kenttäpuoliskolla pelaavan joukkueen ei ole helppo puolustaa taakse jäävää 50 metrin tilaa. Vain harvat onnistuvat siinä jatkuvasti. Olemme parempia, kun edessämme on paljon tyhjää tilaa. Atlético on aina pelannut tällä tavalla ja onneksi pidämme siitä kiinni, Simeone viittasi vastahyökkäyksiin.

Bayern-luotsi Flick: ”Atléticolla on Euroopan paras puolustus”

Bayern München on kenties Mestarien liigan suurin voittajasuosikki, mutta joukkueen päävalmentaja Hans-Dieter Flick ei ajattele illan ottelua pidemmälle.

Flick kehui ottelun alla kollegaansa Simeonea ja luotsin mielestä Atléticolla on Euroopan paras puolustus.

– Simeone on ollut Atléticon peräsimessä yhdeksän vuoden ajan. Hän on kehittänyt joukkuetta hienosti vuosi vuodelta. Atléticolla on Euroopan paras puolustus, Flick totesi.

– En ajattele mennyttä. Olen keskittynyt ainoastaan Atléticoon. Olemme opiskelleet Atléticon pelaamista ja tiedämme heidän vahvuudet ja heikkoudet. Haluamme menestyä mahdollisimman hyvin ja saavuttaa saman kuin viime kaudella, mutta tiedämme sen olevan vaikeaa etenkin Mestarien liigassa. Meidän on mentävä ottelu kerrallaan.

Mistä näet ottelun

Bayern-Atlético ja illan muut Mestarien liigan ottelut näkyvät C Moren kanavilla ja suoratoistopalvelussa. C Moren Sport-kanavapaketti maksaa 29,95 euroa kuukaudessa.

Illan kamppailu potkaistaan käyntiin klo 22.00. Illan ensimmäiset ottelut käynnistyvät jo klo 20.00 ja C Moren studiolähetys alkaa puolta tuntia aiemmin.