Videotuomarijärjestelmä VAR oli käänteentekijä, kun Atlético Madrid otti kotivoiton Real Betisistä. Atleti sai pallon Betisin verkkoon kolmesti, joista jokainen osuma tarkistettiin videolta.

Lopulta VAR hyväksyi maaleista vain viimeisen, joka toi Atléticolla pisteet 1-0-numeroilla.

Atlético rankaisi Betistä ensimmäistä kertaa 22. minuutilla, kun Ángel Correa laittoi maalin edestä pallon verkkoihin. Tilannetta edelsi kuitenkin argentiinalaisen käsivirhe ja osuma hylättiin VAR-tarkistuksen jälkeen.

34. peliminuutilla Atleti sai vastaiskun, josta pallo saatiin toistamiseen Betisin verkkoihin. Álvaro Morata irtaantui läpiajoon ja nosti taitavalla chipillä pelivälineen maalivahti Daniel Martin Fernándezin yli.

Maalia seurasi jälleen VAR-tarkistus ja toinen hylkäys. Moratan katsottiin olleen paitsiossa.

Toinen puolisko alkoi räiskyvästi. Mario Hermoso taklasi takaapäin napit edellä Lorenia ja Atlético-toppari ajettiin suoralla punaisella ulos kentältä.

Betis hallitsi miesylivoimalla, mutta ei saanut johtomaalia aikaiseksi. 73. minuutilla Diego Costa nousi pääpalloon boksissa ja ohjasi Yannick Carrascon vapaapotkusta lähteneen keskityksen vieraiden verkkoon.

Costankin maalia tarkistettiin VAR:lta käsivirhettä epäillen. Tällä kertaa sitä ei madridialaisten onneksi vihelletty ja johtoasema säilyi.

Atlético pysyy La Ligan sarjataulukossa kolmantena kolme pistettä Sevillaa edellä. Diego Simeonen miehistö on hävinnyt viimeksi ottelun helmikuun alussa.