Atlético Madrid saa panna todellakin parastaan, jos se mielii pelata ensi kaudellakin Mestarien liigassa. Sunnuntaina Atlético sai tyytyä 1-1 -tasapeliin sarjajumbo Espanyolin vieraana eikä siten repinyt kummemmin eroa takaa-ajajiin sarjan nelossijan paikkeilla.

Espanyol siirtyi ottelussa johtoon 24. minuutilla. Yannick Ferreira Carrasco puolusti veltosti, ja toppari Stefan Savic sohelsi pallon omaan verkkoon. Maalivahti Jan Oblak kauhoi pallon takaisin kentälle, mutta vasta sen ylitettyä jo maaliviivan. Oma maali oli Savicin Atlético-uralla jo kolmas.

Kymmenen minuuttia myöhemmin oli 2-0 -maalikin erittäin lähellä. Victor Sánchez laukoi rangaistusalueen ulkopuolelta upeasti volleysta kohti ylänurkkaa, mutta pallo kimmahti ylärimaan. Hidastus osoitti Oblakin saaneen hieman sormiaan väliin. Ilman tuota kosketusta olisi pallo luultavasti painunutkin ylänurkkaan, joten Atlético sai jälleen kiittää tähtimaalivahtiaan.

Toisen puoliajan toisella minuutilla Atlético nousi tasoihin. Nyt Saúl Ñiguez esitteli loistavaa potkutekniikkaansa ja toi vieraat numeroihin 1-1 vajaasta 20 metristä lähteneellä kudilla.

Myöhemmin myös Atlético osui maalipuihin. Espanyolin maalille syntyi melkoinen hässäkkä ja Álvaro Morata yritti sohia pallon pienestä kulmasta maaliin. Yritys kuitenkin pysähtyi alle metristä tolppaan.

[readmore from=Atletico-Madrid]

Pelin lopun lähestyessä parhaat maalipaikat sai Espanyolin Bernardo, mutta lisäosumia ei nähty. Tasanumerot tekevät joka tapauksessa ottelutapahtumille oikeutta. Jos jompikumpi olikin lähempänä voittoa, niin Espanyol.

Espanyolilla on edelleen eroa viimeisellä säilyjän paikalla olevaan Celta Vigoon viisi pistettä. Atléticon pistesaalis 26 pelatun kierroksen jälkeen on puolestaan joukkueen kehnoin Diego Simeonen pitkän valmennusjakson aikana. Viimeisestä 13 vierasottelustaan Atlético on voittanut vain yhden.

Final Espanyol-Atlético 1-1.

El Atlético sólo ha ganado 1 de sus 13 últimos partidos como visitante: 1-2 en Heliópolis (siete empates y cinco derrotas).