Atlético Madrid on totuttu tuntemaan joukkueena, jonka pelit päättyvät varsin usein 1-0 tai maalittomaan tasapeliin. Lauantaina tuo stereotypia oli kuitenkin kaukana poissa, kun Wanda Metropolitanolla pantiin pystyyn maalijuhlat, ainakin Atléticon mittapuulla.

Atléticon ja Sevillan kohtaamisessa nähtiin jo avausjaksolla peräti neljä maalia. Toisella jaksolla hanat väännettiin kiinni, ja niinpä pisteet jaettiin 2-2.

Pelin avausmaalista vastasi 19. minuutilla vierasjoukkue Sevilla. Joan Jordan teki oikealla laidalla hyvän esityön ja löysi boksista Luuk de Jongin, joka tykitti voimalla pallon verkkoon ohi Jan Oblakin. Maali oli hollantilaiselle La Liga -kauden viides.

Atlético nousi tasoihin reilun puolen tunnin kohdalla epäselvästä tilanteesta. João Félix kaatui maalinedushässäkässä, ja pitkään näytti siltä, että VAR-huoneessa tarkastellaan, oliko portugalilaisen kaatumisessa rike. Mitä ilmeisemmin ei ollut, mutta pilkulle pallo silti vietiin – se kun oli osunut jo matkalla João Félixille Sevillan puolustaja Diego Carlosin olkavarteen.

Rankkarin lisäksi Sevillalle koitui rangaistuksena keltainen kortti purnanneelle valmentaja Julen Lopeteguille. Itse pilkun upotti varmasti maaliin Álvaro Morata. Maalin myötä Atléticon kauden onnistumisprosentti rankkareissa nousi nyt 50:een.

Neljä minuuttia myöhemmin, 36. minuutilla kotijoukkue siirtyi jo johtoon. Hyökkäys vyöryi keskeltä, kapteeni Koke jakoi pallon hyvän avausjakson pelanneelle João Félixille, ja tämä laukoi numeroiksi 2-1 puolustajan jalan kautta.

Muutamaa minuuttia myöhemmin tarvittiin jälleen videotuomarien palveluksia. Nytkin tarkistus kesti kauan, ja lopputuloksena oli kuin olikin rankkari Sevillalle. Syynä se, että Kieran Trippier potkaisi takaapäin Lucas Ocamposia jaloille. Tauko- ja loppunumerot 2-2:een viimeisteli pilkulta Ocampos itse. Maali oli argentiinalaiselle La Ligassa jo kauden kymmenes.

10 - Lucas Ocampos has scored ten goals for @SevillaFC_ENG in @LaLigaEN this season, more than any other Argentinian player for the Andalusian team in a single campaign in 21st Century. Cumbia

#AtletiSevillaFC
#LaLigaSantander

Maalirikkaan avausjakson harvinaisuudesta Atléticon peleissä kertoo se, että kyseessä oli vasta toinen kerta koko Diego Simeonen pitkän valmennusjakson aikana, kun pelissä tehtiin ensimmäisen 45-minuuttisen aikana neljä maalia tai enemmän – ja ensimmäinen kerta La Ligassa.

Viimeksi näin kävi tammikuussa 2015 pelatussa Copa del Reyn ottelussa Barcelonaa vastaan (taukotulos 2-3). Simeone valmensi tänään 466. virallisen ottelunsa Atléticossa.

Edellisen kerran Atléticon La Liga -ottelussa oltiin nähty avausjaksolla vähintään neljä maalia vuonna 2008.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
ATM 2-2 SEV (HT) - Por SEGUNDA VEZ en la era Simeone (466 partidos oficiales) el Atleti y su rival marcan 2+ goles en el primer tiempo. Solo había sucedido el 28.01.2015 en Copa del Rey (Atleti 2-3 Barcelona). En La Liga no pasaba desde 2008 (con Javier Aguirre en el banquillo).

Vain hieman ennen maalia Jan Oblak oli pelastanut Atléticon, kun hän torjui Sergio Reguílonin puskun maaliviivalta.

Pitkien videotarkistusten takia lisäaikaa pelattiin avausjaksolla peräti kuusi minuuttia.

Toinen puoliaika alkoi maltillisempana, mutta 64. minuutilla Atlético oli lähellä siirtyä johtoon. Yannick Ferreira Carrasco laukoi 20 metristä ja kuti muutti ilkeästi suuntaa Sevillan puolustajasta. Sevilla-vahti Thomas Vaclik venytti kuitenkin kätensä erinomaiseen torjuntaan – koko pelin ensimmäiseensä.

Yannick Ferreira Carrasco sai myös toisen puoliajan toisen laadukkaan maalipaikan, kun pallo kimpaili maalinedusruuhkan jälkeen suoraan belgialaisen jalkoihin. Carrasco veti kuitenkin yhdeksästä metristä sekä maalin yli että ohi.

Ottelun päätösjakso ei ollut viihdyttävyydessään lähellekään avausjakson tasolla, eikä maalejakaan nähty. Niin pisteet jaettiin lukemin 2-2. Mikään toinen kohtaaminen ei ole La Ligassa päättynyt yhtä usein tasapeliin kuin Atlético Madridin ja Sevillan väliset ottelut.

Sevilla jatkaa tuloksen myötä La Ligan kolmantena ja Atlético Madrid sijalla viisi.