Atlético Madridin pahin alakulo tuntuu taittuneen. Neljästä viimeisestä pelistään se on voittanut kolme ja pelannut yhden tasan. Etenkin viime viikko oli hieno. Ensin Atlético kukisti Mestarien liigan pudotuspeleissä Liverpoolin 1-0 ja sunnuntaina se nousi La Ligan kolmoseksi voitettuaan Villarrealin maalein 3-1.

Valmentaja Diego Simeone myöntää, että joukkue on ailahdellut kauden aikana pahemman kerran. Nyt käyrä on kuitenkin nousussa, ja eilisestä esityksestä valmentaja oli erittäin ilahtunut.

– Kauden alusta lähtien meillä on ollut ailahtelua. Erittäin hyvän alun jälkeen emme onnistuneet vakiinnuttamaan tasoamme, Simeone sanoi Villarreal-pelin jälkeen AS:n mukaan.

– Granada-pelistä lähtien prässäämme paremmin, koemme olevamme vahvempia ja tiedämme, miten meidän pitää pelata. Kun joukkue tunnistaa identiteettinsä ytimen, tietä on paljon helpompi kulkea.

Vaikka Liverpoolin nujertaminen olikin Atléticolta hieno työnäyte, on painopiste siitä huolimatta Simeonen mukaan La Ligassa – olkoonkin, että sarjakärki Barcelona on Atléticosta 12 pisteen päässä.

– Pelaajat tietävät selvästi, että vaikka saimmekin Liverpoolista tärkeän voiton, La Liga on elämämme. Kannattajia kiinnostaa etenkin se, miten joukkue pärjää La Ligassa. Myös Mestarien liiga on tärkeä, mutta fanit haluavat nähdä joukkueen ennen kaikkea mahdollisimman korkealla La Ligan sarjataulukossa.

– Nyt pelaajat pelasivat todella hyvin ja tulivat otteluun valmiina. Toinen puoliaika oli yksi parhaista, joita olemme pelanneet.

Hyökkääjä Diego Costa ei ollut Atléticon kokoonpanossa. Hän treenasi lauantaina, mutta lääkärit eivät antaneet pelilupaa kaiketi varotoimenpiteenä. Simeone kuitenkin uskoo Costan olevan taas tällä viikolla käytettävissä.

[readmore from=Atletico-Madrid]

Erityiskiitoksia hyvästä pelistä Simeone jakoi yhden maalin tehneelle ja yhden syöttäneelle Kokelle.

– Koke on kapteenimme ja pelaaja, joka on pelannut meillä pisimpään. Hän tietää tarkkaan, mitä häneltä haluamme, ja hänellä on taktista osaamista, jota monilla pelaajilla ei ole. Vaikka Koke ehkä näyttääkin hitaalta, hän tietää aina, mihin hänen pitää mennä. Koke ja Saúl voivat pelata mitä paikkaa tahansa.

Simeone seurasi sunnuntain ottelua katsomosta käsin, sillä hänen varoitustilinsä oli harvinaislaatuisesti täyttynyt. Valmentajille on voitu nostaa varoituksia tämän kauden alusta lähtien.