Varsinaisen El Clásicon peruunnuttua lauantailta Katalonian räjähdysherkän poliittisen tilanteen takia, lauantain La Liga -huipennus oli pienimuotoisempi klassikko – kahden perinteisen seuran Atlético Madridin ja Athletic Bilbaon kohtaaminen.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli varsin tasainen. Pääosiin nousi nopeasti jälleen kerran Atléticon mainio maalivahti Jan Oblak, joka venyi huipputorjuntaan jo toisella peliminuutilla. Iñigo Martínez piti Atléticon puolustajia kulmapotkussa pilkkanaan, mutta slovenialainen ennätti hyvän puskun tielle. Oblak oli muutenkin joka sekunnin täydellisesti hereillä.

Jakson ainoa maali nähtiin 29. minuutilla. Pirteästi pelannut Ángel Correa teki kelpo esityön ja vapautti Saúl Ñiguezin tekemään kauden ensimmäisen maalinsa.

Atléticon johtomaalin jälkeen Athleticin Raúl García sai pari hyvää maalipaikkaa. Yhden torjui Oblak ja toisen, painavan laukauksen blokkasi Kieran Trippier kulmapotkuksi.

[readmore from=Atletico-Madrid]

Kun toinen puoliaika oli vanhentunut vajaat 20 minuuttia, rakensi Atlético tuloksekkaasti maalipaikan. Trippier ja Koke siirtelivät palloa nopeasti ja Correa lähetti maalin edustalle tarkan keskityksen. Sinne hiipi Álvaro Morata, joka siirsi pelivälineen kliinisesti pussiin.

Athletic ei kotijoukkueelle enää vaaranpaikkoja järjestänyt, vaan päinvastoin illan kolmatta maalia oli lähempänä Atlético. Saúlin pusku lisäajalla meni kuitenkin niukasti maalin ohi. Näin loppunumeroiksi kirjattiin 2-0. Atlético nousi siten tasapisteisiin ottelun vähemmän pelanneen sarjakärki Barcelonan kanssa.