Siirtoikkuna-analyysi: Atléticolla edessä valtava uudelleenrakennusprojekti – miten avainpelaajat korvataan?

© Kuva: Getty Images

Atléticon kesän siirtoikkuna on varmuudella hyvin vauhdikas.

Diego GodínJuanfran ja Antoine Griezmann jättävät seuran varmuudella. Myös Filipe Luísin sopimus päättyy, eikä Atlético ole tarjonnut ainakaan vielä laitapuolustajalle uutta jatkosopimusta.

Myös Rodrigon tilanne on epäselvä. Rodrigo kertoi tiistaina olevansa onnellinen Atléticossa ja keskittyvänsä Atléticoon, mutta myönsi, ettei tiedä varmuudella, missä pelaa ensi kaudella. Rodrigo on saanut rahakkaan tarjouksen Manchester Cityltä. Myös Atlético on tarjonnut Rodrigolle suurta jatkosopimusta.

Paljon rahaa käytössä

Atlético saa Griezmannista noin 96 miljoonaa euroa käyttöönsä. Griezmannin ulosostopykälä on 120 miljoonaa euroa, josta 20 prosenttia menee ranskalaisen kasvattajaseuralle Real Sociedadille.

Jos Rodri poistuu, saa Atlético käyttöönsä pelaajan ulosostopykälän mukaiset 70 miljoonaa euroa.

Rahaa on käytössä, mutta toisaalta Atléticon on hankittava useammalle pelipaikalle tasonsa todistaneita pelaajia. Godín ja todennäköisesti seurasta poistuva Filipe lähtevät ilmaiseksi, sillä kaksikon sopimukset päättyvät. Atlético saa kaksikon suuret palkat kuitenkin pois seuran palkkarakenteesta ainakin hetkellisesti.

Copen mukaan Atlético kuuntelee myös tarjouksia Ángel Correasta, mutta ei ole valmis myymään argentiinalaista alle 35 miljoonalla eurolla.

Miten korvata avainpelaajat?

Diego Simeone sanoi aiemmin lehdistölle, ettei seura aio hankkia Griezmannille korvaajaksi supertähteä, vaan ennemminkin sellaisen pelaajan, joka olisi verrattavissa vuoden 2014 Griezmanniin. Nuorta, tasonsa osoittanutta ja nälkäistä hyökkäyspään pelaajaa.

Atlético tuskin hankkii Griezmannin korvaajaksi puhdasta kärkeä, vaan ennemminkin laidalla viihtyvää pelintekijää, joka on silti kykeneväinen tarvittaessa maalintekoon. Madridilaismedioiden mukaan Atlético olisi kiinnostunut Benfican 19-vuotiaasta João Félixistä ja Athleticin Iñaki Williamsista. Benfica ei suostu myymään Félixiä alle 120 miljoonalla eurolla, joten siihen tarjouskilpailuun Atlético tuskin lähtee.

Atlético hankki toppariosastolleen 20 miljoonalla eurolla Portosta Felipe Monteiron. 30-vuotias Felipe oli Porton peliaikakuningas päättyneellä kaudella ja debytoi syksyllä myös Brasilian A-maajoukkueessa.

Felipe ei kuitenkaan varmasti ole ainoa toppari, joka siirtyy kesän aikana Atléticoon. Siirtohuhuissa on pyörinyt myös Espanyolissa pelaavan Mario Hermoson nimi. Katalonialaismedioiden mukaan Hermoso olisi jo päässyt yhteisymmärrykseen sopimuksen henkilökohtaisista ehdoista Atléticon kanssa.

Real Madridilla on kuitenkin Hermosoon vain 7,5 miljoonan euron arvoinen etuosto-oikeus, joten Real Madrid todennäköisesti käyttää sen, jos Hermoso olisi siirtymässä paikallisvihollisen riveihin.

Myös Barcelonan laitapuolustajaa Nélson Semedoa on yhdistetty Atléticoon. Barcelona ei tiettävästi luovu Semedosta alle 50 miljoonalla eurolla.

Atléticon on hankittava Juanfranille korvaaja oikean laitapuolustajan pelipaikalle. Seuraan saapuu todennäköisesti vain varamies Santiago Ariasille. Vasemmalle puolelle Atléticon on hankittava sen sijaan avauskokoonpanon pelaaja ja kyseisen avauksen laitapuolustajan varamies. Lucas Hernández ja Filipe eivät jatka seurassa, joten Atléticolla ei ole tällä hetkellä ainuttakaan vasempaa laitapuolustajaa kokoonpanossaan.

Madridilaismedioiden mukaan Atlético olisi hankkimassa Rodrigon korvaajaksi Real Madridin Marcos Llorenten, jos Rodrigo päättäisi lopulta vaihtaa maisemaa.

Luvassa on Simeonen aikakauden ensimmäinen kesä, jolloin kokoonpano kokee suuria muutoksia.