Atlético Madrid voitti Real Valladolidin lauantaina 1-0 La Ligassa. Ottelu pelattiin Wanda Metropolitanolla.

#pucela #AtletiRealValladolid

Ottelun ensimmäinen varoitus nähtiin jo puolessa minuutissa, kun Valladolidin Javier Moyano huitaisi kädellään Atlétin Thomas Lemaria, joka karkasi hänen ohi.

Hetkeä myöhemmin myös kotijoukkueen kapteeni Diego Godín sai taklauksestaan keltaisen.

Ensimmäinen tekopaikka tuli Valladolidin Sergio Guardiolalle, joka laukoi rangaistusalueen tuntumasta tulisesti, mutta Atléti-vahti Jan Oblak torjui varmasti.

Álvaro Morata tarjoili loistavan tekopaikan Antoine Griezmannille, mutta ranskalaishyökkääjän laukaus lähietäisyydeltä epäonnistui pahanpäiväisesti.

Guardiola pääsi laukomaan avausjaksolla myös toistamiseen, mutta tällä kertaa huonommasta kulmasta ja vaikeammasta asennosta.

Tauolle mentäessä pallonhallinta oli Atlético Madridin hyväksi 63-37. Atlétilla oli seitsemän maalintekoyritystä ja vierailla kaksi.

OptaJose

@OptaJose
18 - This has been the 18th goalless Atletico draw at half time in LaLiga this season, more than any other team, however only two times the game ended in a goalless draw. Tactical.

Saúl Ñíguez yritti yllättää Valladolid-vahti Jordi Masipin toisen jakson alussa kierteisellä kudilla. Laukaus meni vain hieman tolpasta ohi.

66. minuutilla Masip joutui kuitenkin poimimaan pallon verkostaan. Saúl eteni vasemmalta laidalta ja keskitti maalin edustalle. Joaquín Fernández yritti päästä syötön tielle, mutta laittoi pallon epäonnekseen omaan maaliinsa. 1-0.

Valladolidin vaarallisimmat paikat olivat kaukolaukauksia. Guardiolan lisäksi Óscar Plano kokeili onneaan, mutta Oblak oli hyvässä vedossa Atlétin tolppien välissä.

Vieraat vaativat loppuhetkillä itselleen pilkkua, kun pallo vaikutti osuvan Santiago Ariasin käteen vapaapotkutilanteessa rangaistusalueella. Tuomari suuntasi sivurajalle tarkistamaan tilannetta videolta, mutta peliä jatkettiin vain Valladolidin kulmapotkulla.

Atléti saa kiittää täydestä pistepotista Oblakin liimanäppejä. Slovenialaistorjuja pysäytti vielä lisäajalla Miguel de la Fuenten yrityksen.

Atlético Madrid jatkaa tuloksen myötä toisena. Se on nyt kuuden pisteen päässä sarjakärki Barcelonasta, joka on pelannut ottelun vähemmän. Barcelona pelaa oman 35. kierroksen ottelunsa myöhemmin tänään Levantea vastaan. Barcelona varmistaa La Ligan mestaruuden, jos se voittaa illalla. Muut tulokset eivät mestaruuteen vielä riitä. Real Valladolid taas jatkaa 17. sijalla, pisteen päässä putoamisviivasta.