Atlético voitti Valencian Metropolitanolla La Ligan 32. kierroksella lopulta maalein 3-2.

Barcelonan sarjamestaruus ei siten ratkennut, sillä Atléticon olisi pitänyt hävitä Valencialle, jotta Barcelonan mestaruus olisi varmistunut.

Valencialle tappio oli takaisku, sillä seura taistelee neljännestä sijasta ja siten paikasta ensi kauden Mestarien liigaan.

Sen sijaan Getafelle Atléticon voitto oli hieno uutinen, sillä Valencia ei pääse siten lähemmäs José Bordalásin miehistöä tällä kierroksella ja Getafella on mahdollisuus kasvattaa piste-eroaan Valenciaan torstaina isännöidessään Real Madridia.

Álvaro Morata vei Atléticon johtoon kuudennella minuutilla. Väkevän alun pelannut Atlético nappasi johtoaseman itselleen Juanfranin keskityksen avustuksella. Nappikeskitys löysi tiensä takatolpalle, johon Morata kurotti jalkansa ja iski kuudennen maalinsa Atléticon paidassa. Osuma oli samalla Moratan ammattilaisuran 100. maali.

Kévin Gameiro tasoitti ottelun kymmenisen minuuttia ennen taukoa maalin edustalta. Entinen Atlético-kärki sai pallon haltuunsa muutaman metrin etäisyydeltä ja ohitti Jan Oblakin.

Antoine Griezmann puski Atléticon johtoon toisen jakson alussa. Kyseessä ei ollut ranskalaisen ainoa puskuyritys, sillä hieman paremmalla onnella Griezmann olisi voinut tehdä hattutempun puskuillaan.

Dani Parejo toi Valencian uudelleen tasoihin vartti minuuttia ennen päätösvihellystä. Saúl osui boksissa kädellään palloon ja pallo vietiin VAR-tarkastuksen jälkeen pilkulle. Oblak oli lähellä, mutta Parejo onnistui pilkussaan.

Kentälle vaihdettu Ángel Correa ratkaisi ottelun neljä minuuttia Parejon maalin jälkeen. Komea kaukolaukaus yllätti Valencia-vahti Neton. Osuma oli Correan kolmas La Ligassa tällä kaudella.