La Ligassa toisella sijalla majaileva Atlético pelasi kenties kauden parhaan ottelunsa lauantai-iltana Alavésin vieraana Mendizorrozalla.

Atlético voitti viimeisestä Mestarien liiga -paikasta taistelevan Alavésin maalein 4-0 ja palasi kymmenen pisteen päähän sarjaa johtavasta Barcelonasta.

Atlético meni johtoon vain viiden minuutin jälkeen. Antoine Griezmann syötti vapaaksi laidalle jäänelle Saúlille ja seuran kasvatti laukoi vieraat johtoon. Viittä minuuttia myöhemmin Atlético pisti pelin pakettiin. Diego Costa laukoi boksin ulkopuolelta komeasti kauden toisen sarjamaalinsa.

Costa joutui jättämään kentän avausjakson jälkeen saatuaan jälleen uuden lihasvamman.

Toisella jaksolla Atlético pelasi vapautuneesti ja se näkyi kentällä – kuten tulostaulussakin. Álvaro Morata vei Atléticon kolmen maalin etumatkalle läpiajostaan ja loppuhetkillä kaukolaukauksiin erikoistunut Thomas laukoi yhden sarjakauden komeimmista maaleista.

Atlético kohtaa ensi viikolla Metropolitanolla Gironan ja matkaa viikonloppuna Barcelonan vieraaksi Camp Noulle.

Jan Oblak pelasi Mendizorrozalla 200. ottelunsa Atléticossa. Oblak on pitänyt pelaamissaan otteluissa jopa 113 nollapeliä ja päästänyt vain 130 maalia.