Tuomariasiantuntija Álvaro Moratan maalipaikasta: ”Rankkarin paikka, mutta VAR ei voinut puuttua asiaan”

© Kuva: Getty Images

Atlético Madridille tarjoutui Barcelonan lauantaisen tasapelin myötä tilaisuus kaventaa Barcan eroa sarjakärjessä kolmeen pisteeseen, mutta toisin kävi. Atlético taipui Real Betisille vieraissa 0-1, ja on edelleen Barcelonasta kuuden pisteen päässä.

Atléticolla oli ottelussa kaksi erittäin potentiaalista maalipaikkaa. Jälkimmäinen oli Antoine Griezmannin tolppalaukaus vain hetki Sergio Canalesin rankkarimaalin jälkeen. Ensimmäinen puolestaan nähtiin 0-0 -tilanteessa, kun ensimmäistä peliään Atléticon paidassa pelannut Álvaro Morata oli päästä vetopaikkaan hyvältä sijainnilta.

Chelsea-laina kaatui nurmen pintaan kaksinkamppailussa Zouhair Feddalin kanssa ja penäsi kaatamisestaan rangaistuspotkua. Erotuomari David Medié Jiménez ei kuitenkaan heltynyt, vaikka korvanappiin tulikin selvästi tietoa tilanteesta.

AS:n erotuomariasiantuntija Eduardo Iturralde Gonzálezin mielestä Atlético olisi kuitenkin ansainnut tilanteesta pilkun.

– Se oli rankkari, koska Feddal koskee ensin Moratan jalkaan ja vasta sitten palloon. VAR ei kuitenkaan voi puuttua asiaan, sillä tilanne on tulkinnanvarainen, Iturralde selvitti.

Real Betisin saamassa pilkussa ei Iturralden mielestä ollut mitään epäselvää, sillä pallo osui Filipe Luisin käteen.

– Se oli päivänselvä käsivirhe. En tiedä, minkä takia hänen käsivartensa oli siellä ylhäällä.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää