Antoine Griezmannin maalivire ei hyydy. Ranskalainen teki sunnuntaina rangaistupilkulta maalin jo viidennessä peräkkäisessä ottelussaan, kun Atlético Madrid kukisti kotikentällään Levanten maalein 1-0.

Griezmannin maali syntyi ottelun 55. minuutilla Levanten Nikola Vukcevicin pelattua rangaistusboksissa palloa kädellään. Atlético oli saanut pallon maaliin jo pelin ensimmäisen kymmenminuuttisen täyttyessä, mutta videotuomarijärjestelmä VAR hylkäsi Koken osuman rikkeen vuoksi.

Ottelun loppuhetkillä Levanten José Luís Morales oli lähellä tasoitusta, mutta Atléticon mainio maalivahti Jan Oblak piti maalinsa puhtaana ja varmisti joukkueelleen täyden pistepotin. Jobinpostia Atlético sai toppari Stefan Savicin reisilihasvammasta. Savic otettiin vaihtoon jo 9. peliminuutilla, ja miehen paikan kentällä otti José Maria Gímenez.

Griezmannin tärkeydestä Rojiblancosille kertoo se, että mies on tehnyt jokaisen Atlético Madridin kuudesta viimeisestä maalista. Myös Levanten rankaiseminen on Griezmannille tuttu kauraa, sillä seitsemässä Levante-ottelussaan Griezmann on tehnyt kuusi maalia ja syöttänyt yhden.

Pedro Martin

@pedritonumeros
1-0 Atlético-Levante Minuto 57. Gol de penalti de Griezmann.

Griezmann ha marcado los 6 últimos goles del Atlético.
Griezmann ha marcado los 5 últimos goles del Atlético en Liga.

OptaJose

@OptaJose
7 - Antoine Griezmann has had a hand in seven goals in his seven LaLiga games for Atletico de Madrid against Levante (six goals and one assist). Figure.

Griezmann on tehnyt La Ligassa tällä kaudella yhdeksän maalia. Huomionarvioista on, että maaleista ainoastaan kaksi on ollut pelitilannemaaleja. Kaksi maalia hyökkääjä on tehnyt kulmapotkusta, kaksi suorasta vapaapotkusta ja kolme rankkarista.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Griezmann sólo ha marcado 2 goles a juego corrido en esta Liga.

Los otros 7 llegaron así:
2 de córner
3 de penalti
2 de falta directa

Levante-voitto merkitsi Atléticon valmentaja Diego Simeonelle myös merkittävää rajapyykkiä, sillä voitto oli Simeonen 250. virallisissa otteluissa Atléticon valmentajana. Saavutuksen arvoa korostaa että, koko La Ligan historiassa vain kaksi pääsarjavalmentajaa on pystynyt komeampaan lukemaan. Real Madridia vuosina 1960-1974 valmentanut Miguel Muñoz pystyi 357 voittoon ja Atléticoa neljään eri otteeseen luotsannut Luis Aragonés 308:een.

Yhä elossa olevista valmentajista Simeonen voittolukema on jo nyt Espanjan pääsarjahistorian pisin, yhdessä Deportivo La Coruñan ex-valmentajan Arsenio Iglesiasin, 88, kanssa.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Simeone llega a los 250 victorias como entrenador del Atlético, en 407 partidos (92 empates y 65 derrotas).

250 victorias del Atlético de Simeone:
168 en Liga
25 en Copa
1 en Supercopa de España
33 en Copa de Europa
21 en UEFA
2 en Supercopa de Europa

Pedro Martin

@pedritonumeros
Entrenadores que lograron más victorias en partidos oficiales con un club de elite del fútbol español:
357 Muñoz con el Madrid
308 Luis con el Atlético
250 Arsenio con el Deportivo
250 SIMEONE con el Atlético
245 Cruyff con el Barça

Juhlaottelua vietti myös Atléticon kapteeni, seurassa 8,5 kautta pelannut uruguaylaistoppari Diego Godín. Siirtohuhuissa alati vilahteleva Godín nousi Atléticon kaikkien aikojen ottelutilastossa kymmenen kärkeen. Ennen ottelua joukko Atléticon faneja osoitti Wanda Metropolitanon ulkopuolella mieltään Godínin jatkosopimuksen puolesta.

Atlético de Madrid

@atletienglish
©🏧 @diegogodin becomes tenth player with the most games for Atleti!
Well done, captain! ⚪🔴
➡ bit.ly/2srYfQF
#AúpaAtleti #AtletiLevante

Warriors of Uruguay

@UruguayanHeroes
A group of Atlético Madrid fans demonstrated outside the stadium ahead of the La Liga game vs. Levante to urge the club to sort out Diego Godín's contract problems.

They love their captain and don't want to lose him.