Griezmannin erikoistilanne toi Atléticolle taas pisteet – myös Diego Simeonella juhlapeli

© Kuva: Getty Images

Antoine Griezmannin maalivire ei hyydy. Ranskalainen teki sunnuntaina rangaistupilkulta maalin jo viidennessä peräkkäisessä ottelussaan, kun Atlético Madrid kukisti kotikentällään Levanten maalein 1-0.

Griezmannin maali syntyi ottelun 55. minuutilla Levanten Nikola Vukcevicin pelattua rangaistusboksissa palloa kädellään. Atlético oli saanut pallon maaliin jo pelin ensimmäisen kymmenminuuttisen täyttyessä, mutta videotuomarijärjestelmä VAR hylkäsi Koken osuman rikkeen vuoksi.

Ottelun loppuhetkillä Levanten José Luís Morales oli lähellä tasoitusta, mutta Atléticon mainio maalivahti Jan Oblak piti maalinsa puhtaana ja varmisti joukkueelleen täyden pistepotin. Jobinpostia Atlético sai toppari Stefan Savicin reisilihasvammasta. Savic otettiin vaihtoon jo 9. peliminuutilla, ja miehen paikan kentällä otti José Maria Gímenez.

Griezmannin tärkeydestä Rojiblancosille kertoo se, että mies on tehnyt jokaisen Atlético Madridin kuudesta viimeisestä maalista. Myös Levanten rankaiseminen on Griezmannille tuttu kauraa, sillä seitsemässä Levante-ottelussaan Griezmann on tehnyt kuusi maalia ja syöttänyt yhden.

Griezmann on tehnyt La Ligassa tällä kaudella yhdeksän maalia. Huomionarvioista on, että maaleista ainoastaan kaksi on ollut pelitilannemaaleja. Kaksi maalia hyökkääjä on tehnyt kulmapotkusta, kaksi suorasta vapaapotkusta ja kolme rankkarista.

Levante-voitto merkitsi Atléticon valmentaja Diego Simeonelle myös merkittävää rajapyykkiä, sillä voitto oli Simeonen 250. virallisissa otteluissa Atléticon valmentajana. Saavutuksen arvoa korostaa että, koko La Ligan historiassa vain kaksi pääsarjavalmentajaa on pystynyt komeampaan lukemaan. Real Madridia vuosina 1960-1974 valmentanut Miguel Muñoz pystyi 357 voittoon ja Atléticoa neljään eri otteeseen luotsannut Luis Aragonés 308:een.

Yhä elossa olevista valmentajista Simeonen voittolukema on jo nyt Espanjan pääsarjahistorian pisin, yhdessä Deportivo La Coruñan ex-valmentajan Arsenio Iglesiasin, 88, kanssa.

Juhlaottelua vietti myös Atléticon kapteeni, seurassa 8,5 kautta pelannut uruguaylaistoppari Diego Godín. Siirtohuhuissa alati vilahteleva Godín nousi Atléticon kaikkien aikojen ottelutilastossa kymmenen kärkeen. Ennen ottelua joukko Atléticon faneja osoitti Wanda Metropolitanon ulkopuolella mieltään Godínin jatkosopimuksen puolesta.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää