Katalonialaisseura Girona tarjosi Copa del Reyssä šokkihoitoa Atlético Madridille. Se nappasi vieraskentältä 3-3-tasapelin useiden käänteiden jälkeen ja eteni vierasmaalisäännöllä jatkoon 4-4-yhteistuloksen myötä.

Girona FC

@GironaFC
FINAL | 3-3 | El Girona empata al Wanda i aconsegueix una classificació històrica per a 1/4 de la Copa.

#AtletiGirona #CopadelRei

Atlético tarttui ottelun alkuvaiheessa ensimmäisenä kiinni jatkopaikkaan. 12 minuutin kohdalla Diego Godinin fantastinen pitkä syöttö tuli siirtohuhujen kohteena olleen Nikola Kalinicin juoksulinjalle ja kroatialaiskärki ampui pallon vauhdista maaliin.

Tämän jälkeen Girona kuitenkin osoitti, että se ei tule päästämään kotijoukkuetta helpolla. Atlético-puolustus ei saanut purettua keskitystä rangaistusalueeltaan vaan peliväline tuli Valery Fernandezille ja hän tasoitti ottelun upealla taidonnäytteellä. 19-vuotias nuorukainen otti pallon rinnallaan haltuun ja viimeisteli maalin tyylikkäällä volley-laukauksella.

Toisen jakson alussa kotiyleisö sai kylmää vettä niskaansa. Sivuvapaapotku tuli Gironan ykköspyssy Christian Stuanille ja hän puski vierailijat 2-1-yllätysjohtoon. Tämä tilanne tarkoitti, että vierasmaalisäännön myötä Atlético tarvitsisi tehdä vähintään kaksi maalia päästäkseen jatkoon.

Diego Simeone reagoi takaiskuun ottamalla Antoine Griezmannin kentälle 61. minuutilla. Vain viisi minuuttia myöhemmin ranskalaisen läpisyöttö löysi raon Gironan puolustuslinjasta ja Angel Correa pääsi tekemään 2-2-tasoituksen.

84. minuutilla Griezmann vapautti kotiyleisön hurmokseen. Thomas Lemar harhautteli itsensä vaaralliselle sektorille ja tarjoili Griezmannille kauniin noston linjan taakse. Ranskalaistähti ei erehtynyt vaan paukutti etukulmasta Simeonen ryhmän 3-2-johtoon.

Gironalla oli kuitenkin vielä sanansa sanottavana. Kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä vaihtopelaaja Seydou Doumbia ohjasi vastahyökkäyksen päätteeksi Borja Garcian laukauksen ohi Atléticon maalia vartioineen Antonio Adanin.

Tämä osuma riitti Gironalle jatkopaikkaan. Enempää osumia ei siis nähty eli Girona eteni puolivälieriin.