Athletic Bilbao pääsi kotimatkalle Sevillasta onnellisin mielin. Se saavutti ensimmäisen tittelinsä sitten vuoden 2015 Supercopan, kun Barcelona kukistui tämänkertaisen Supercupin loppuottelussa jatkoajan jälkeen maalein 3-2.

Voittomaali oli upea Iñaki Williamsin taidonnäyte. 26-vuotias seuran oma kasvatti, koko uransa Athleticissa pelannut Williams ampui upeasti aivan rangaistusalueen reunalta takaylänurkkaan. Hyökkääjän mielestä baskiseura ansaitsi helposti voittonsa.

– Teimme sen, mitä tulimme tänne tekemään. Uskoimme itseemme ja tunsimme kykymme. Lähdimme voittamaan ottelua, ja ansaitsimme Supercopan voittomme, Williams totesi pelin jälkeen AS:n mukaan.

– Olimme harjoitelleet kaunista pelitapaa, jossa koemme olomme hyvin mukavaksi. Valmentajan ehdotukset tepsivät ja olemme osoittaneet pystyvämme moneen.

– Olimme monilla hetkillä Barcelonaa parempia. Meidän täytyi näyttää kyntemme ja osoittaa, kuinka intohimoinen Athletic on. Tiesimme, että yhdessä ottelussa voi tapahtua mitä tahansa.

Athleticin urheilujohtaja Rafa Alkorta muistutti pelin jälkeen siitä, että Athletic kaatoi lyhyen ajan sisällä kaksi espanjalaisen jalkapalloilun jättiläistä.

– Kuukauden sisällä on tapahtunut paljon. Joukkue teki jotain tärkeää, joka näyttää, keitä oikein olemme. On mieletöntä voittaa Madrid ja Barca vain kolmen päivän sisällä, Alkorta hehkutti.

[readmore from=Athletic-Bilbao]

Alkorta arvosti puheissaan vuoden alkajaisiksi kenkää saaneen valmentaja Gaizka Garitanon pohjatyötä ja pohti sitä, mistä valmentajanvaihdoksissa on kyse.

– Tiedämme, millaista on jalkapallo. Muutoksia on joka päivä. Aina, kun valmentajaa vaihdetaan, seuraa jotain erilaista. Pelaajat saavat vähän lisää kipinää. Vähemmän pelanneiden toiveet kasvavat ja joukkue tavallaan nuortuu, Alkorta muotoili.

– Valmennusjohto on erittäin ylpeä näistä jalkapalloilijoista. On uskomatonta, että he tekivät meistä mestareita näin lyhyessä ajassa, hehkutti TV-kameroiden eteen tuotu uusi valmentaja Marcelino puolestaan.

– Koska aikaa oli näin vähän, minä en ole päävastuullinen tästä menestyksestä. Kunnia kuuluu pelaajille.

– Pelaajat osoittivat ensimmäisestä päivästä lähtien yhteistyöhalunsa tehdä töitä ja valmiutensa vastata vaatimuksiin. He osoittivat työllään näiden kolmen päivän aikana olevansa valmiita kilpailemaan tällä äärimmäisen korkealla tasolla.

Athletic Club

@AthleticClub
🎙️ Marcelino

🗣️ "Este cuerpo técnico está orgullosísimo de estos futbolistas. Nos han ofrecido todo desde que llegamos"

🗣️ "Quienes han devuelto la ilusión a la afición son ellos, ganando a @realmadrid y @FCBarcelona_es"

🏆 #DenonAmetsa 🔴⚪ #BiziAmetsa

#AthleticClub 🦁