La Ligan sunnuntai-iltapäivässä pelattiin harvinainen ottelu Athletic Bilbaon ja Villarrealin välillä. Poikkeuksellisen siitä teki se, että kaikki avauskokoonpanossa seisseet 22 pelaajaa olivat Espanjassa syntyneitä.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip

#OJOALDATO - @AthleticClub y @VillarrealCF protagonizarán hoy (a partir de las 14:00) el primer partido con 22 jugadores titulares nacidos en España que se disputa en @LaLiga desde el 24 de agosto de 2014 (Eibar vs. Real Sociedad).

01.03.2020 ATHLETIC vs. VILLARREAL

Kyseessä oli ensimmäinen kerta noin viiteen ja puoleen vuoteen. Viimeksi La Liga -ottelu oli aloitettu täysin espanjalaisin joukkuein elokuussa 2014 ottelussa Eibar-Real Sociedad. Muista vastaavista peleistä onkin sitten jo yli kymmenen vuotta aikaa.

Viimeisistä kuudesta täysin espanjalaisin pelaajin aloitetusta ottelusta neljässä on pelannut toisena osapuolena Athletic Bilbao. Athletic tunnetaan seurana, jonka filosofia on luottaa yksinomaan baskitaustaisiin pelaajiin.

Sunnuntaisen pelin Athletic voitti maalein 1-0. Pelin ainoan maalin teki 56. minuutin rankkarista Raúl García. Kymmenen minuuttia myöhemmin kotijoukkue sai toisenkin pilkun, mutta nyt ampunut Iñaki Williams ei onnistunut pilkussaan.

Pelissä tehtiin täydet kuusi vaihtoa, ja myös viisi kentälle tulleista vaihtomiehistä oli Espanjan kansalaisia. Ainoan poikkeuksen teki Villarrealin ensimmäisenä vaihtopelaajana kentälle 58. minuutilla kentälle tullut kamerunilainen Andre-Frank Zambo. Pelkästään espanjalaispelaajilla pelattiin siis vajaa tunti.