La Liga -seuran historiallinen saavutus on romuttumassa – ”Se on älytön juttu”

© Kuva: Getty Images

La Ligassa on kolme seuraa, jotka ovat aina pelanneet Espanjassa pääsarjatasolla kaudesta 1928-1929 lähtien. FC Barcelonan ja Real Madridin nimet eivät yllättäne listalla ketään, mutta Athletic Bilbaon mainitseminen tulee sen sijaan monelle yllätyksenä.

Ensimmäisten 11 sarjapelin perusteella vaikuttaa siltä, ettei Bilbao säilytä helpolla ensi kauden sarjapaikkaa. Kasassa on vain 10 pistettä, ja voitoton putki on kestänyt jo yhdeksän ottelun ajan. Eroa putoamisviivaan on vaivainen piste.

– Bilbaolla on järkyttävä kausi meneillään. Viime kaudella se joutui hiukan yllättäen putoamistaistoon, mutta tämä kausi on osoittanut ettei se ole nyt mikään yllätys, C Moren selostaja Kim Kallström pohtii Laliiga.comille.

C Moren suoratoistopalvelu tarjoaa uusille asiakkaille mahdollisuuden seurata perjantaista sunnuntaihin La Liga -kierroksen kaikki 10 ottelua maksutta. Lue lisää täältä.

– Kurssi on käännettävä suhteellisen nopeasti, jos he eivät halua historiallisen saavutuksen lipuvan käsistä. Athletic on Realin ja Barcelonan ohella kolmas seura joka on ollut La Ligassa historian joka ikisen kauden. Ottaen huomioon, että he käyttävät pelkästään baskisyntyisiä tai siellä kasvaneita pelaajia, se on älytön juttu.

Lauantaina Athletic yrittää kääntää kurssinsa Atlético Madridin vieraana Madridissa. Edellisen kerran Bilbao on kukistanut Atlétin vuonna 2013. Sen jälkeen pelatuista 12 ottelusta peräti 10 on päättynyt madridilaisten voittoon ja kaksi tasan.

Ei siis ole pienintäkään epäselvyyttä siitä, etteikö Atlético lähtisi peliin ylivoimaisen suurena suosikkina.

– Nyt Bilbaolla on riski pudota. Lauantaina ei tule helppoa: Atlético on saanut homman kuosiin ja se sai Dortmundin voitosta itseluottamusta viikolla, joten se on Bilbaolle vaikea peli, Kallström sanoo.

Atlético kukisti tiistaina Borussia Dortmundin kotikentällään Saulin ja Antoine Griezmannin maaleilla 2-0. Samalla Atlético nousi Mestarien liigan lohkossaan tasapisteisiin saksalaisten kanssa ja hyvin lähelle jatkopaikkaa.

Atletico Madrid-Athletic Bilbao pelataan lauantaina 10.11. kello 19.30 alkaen.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää