33-vuotias Iago Aspas on pelannut jälleen kerran loistavaa kautta. Aspas johtaa tässä vaiheessa kautta sekä La Ligan maali- että maalisyöttötilastoa. Aspas on tehnyt 17 pelaamassaan ottelussa yhdeksän maalia. Yhtä moneen osumaan ovat tosin pystyneet myös Atlético Madridin Luis Suárez ja Villarrealin Gerard Moreno, Aspasta vähemmissä peleissä.

Maalisyöttöjä Aspasilla on kuusi. Samaa määrää ei ole kellään muulla, mutta Karim Benzema (Real Madrid), Ángel Correa (Atlético Madrid) ja Jordi Alba (Barcelona) ovat syöttäneet viisi maalia.

Yhteensä 15 tehomerkintää on valtavan kova lukema, kun huomioi Aspasin seuran Celta Vigon tehneen yhteensä vain 22 maalia. Aspas on siis ollut tekijänä tai syöttäjänä lähes kolmessa maalissa neljästä.

[readmore from=Aspas-Iago]

Siksipä La Ligan kahdeksantena olevalle Celta Vigolle onkin todella kova isku, että Iago Aspas loukkaantui lauantain ottelussa Real Madridia vastaan. Maanantaina tehdyissä magneettikuvauksissa selvisi, että Aspasin oikeassa takareidessä on revähdys, ja hän joutuu sivuun kentiltä arviolta 3-4 viikon ajaksi.

Samassa ottelussa loukkaantui myös 34-vuotias Nolito, joka on niin ikään pelannut hyvän sarjan ensipuolikkaan. Nolitolla on tehtyjä maaleja neljä ja maalisyöttöjä kaksi. Myös Nolito sai takareisivamman – vasempaan jalkaansa – mutta hänen vammansa ei ole aivan yhtä vakava. Noliton arvellaan olevan sivussa 8-10 päivää, joten häneltä jää varmuudella väliin vain perjantain kotipeli Villarrealia vastaan.

Lähteet: Celta Vigon kotisivut ja Transfermarkt