Celta Vigo on aloittanut kauden mukavasti, sillä se on saanut kolmesta pelistään viisi pistettä eikä ole hävinnyt vielä kertaakaan. Omiin on tehty kaksi maalia ja Celta on puolestaan onnistunut kolmesti.

Kaikki Celta Vigon maalit on puolestaan viimeistellyt 33-vuotias konkarihyökkääjä ja seuraikoni Iago Aspas. Aspas teki sunnuntaina joukkueensa avausmaalin, kun Celta pelasi vieraissa 1-1 -tasapelin Real Valladolidia vastaan.

Aspas on tässä vaiheessa kautta kolmella maalillaan La Ligan maalitilaston kärjessä yhdessä Levanten José Moralesin kanssa. Lisäksi hän nousi sunnuntaina Celta Vigon pääsarjahistorian maalitilaston kärkeen Manuel Hermidan rinnalle. Molemmilla on tehtynä Celta Vigon paidassa kaikkiaan 104 La Liga -maalia.

Kaikkiaan Iago Aspas on tehnyt Celta Vigolle kaikissa kilpailuissa jo 155 maalia yhteensä 348 ottelussa. Celta Vigo on Aspasin kasvattajaseura ja hän pelasi joukkueen väreissä jo Segunda B:ssä ja Segundassa, kunnes kaudella 2012-2013 aika oli kypsä pääsarjadebyytille.

Ensimmäinen La Liga -kausi Celta Vigossa toi 12 maalia ja kuusi maalisyöttöä. Sitten Aspas käväisi kauden verran Liverpoolissa ja toisen Sevillassa, kunnes palasi takaisin Celtaan kesällä 2015. Sillä tiellä hän on edelleen, ollen vuodesta toiseen yksi La Ligan parhaista espanjalaisista maalintekijöistä.

OptaJose

@OptaJose
104 - Iago Aspas has scored 104 goals for @RCCeltaEN in @LaLigaEN, equaling Manuel Hermida (104) as the club’s top scorer in the top-flight. Magician.

Celta Vigon edellisessä ottelussa Valenciaa vastaan Aspas teki joukkueensa maalit, kun Valencia taipui maalein 2-1. Aspasin toinen maali oli äärimmäisen tyylikäs vapaapotku ja hän onkin ollut viimeisten reilun neljän kauden aikana La Ligan tehokkain vaparimaalien tekijä Lionel Messin jälkeen.

OptaJose

@OptaJose
7 - Only Lionel Messi 🇦🇷 (19) has scored more direct free-kick goals than @RCCeltaEN's Iago Aspas 🇪🇸 (7) in @LaLigaEN since the start of 2016/17. Genie.

Iago Aspasia ei kuitenkaan valittu Espanjan lokakuun maaotteluihin, ja vuoden 2018 jälkeen hän on pelannut vain yhden maaottelun – kesäkuussa 2019. Aspas ei kuitenkaan vielä hylkää toiveita maajoukkueeseen paluusta ennemmin tai myöhemmin.

– Teen töitä samoin edelleen, ja yritän tehdä kaiken mahdollisimman hyvin. Pelaan nöyrässä seurassa. Jos maajoukkuevalmentaja näkee valintani ajankohtaiseksi, olen valmiina auttamaan, Aspas kuittasi Valencia-pelin jälkeen AS:lle.