Real Madridin laitahyökkääjän Marco Asension kausi piti olla ohi ennen kuin se ehti alkaakaan.

Espanjalaistaituri loukkasi polvensa vakavasti viime kesän valmistavissa peleissä, ja hänen odotettiin olevan sivussa koko kauden ajan. Koronaviruspandemian aiheuttama tauko antoi kuitenkin Asensiolle, 24, aikaa toipua kauden huipennukseen, mestaruustaistoon Madridin ja Barcelonan välillä.

Torstaina Madrid kaatoi Valencian kotonaan 3-0 ja piti siten huolen siitä, että sarjakärki Barcelona ei pääse karkaamaan kahta pistettä kauemmaksi. Kyseessä oli samalla Asension ensimmäinen ottelu tällä kaudella. Hän oli ollut sivussa lähes vuoden päivät ennen kuin asteli vaihdosta kentälle 74. minuutilla.

Parempaa paluuottelua olisi ollut vaikea kuvitella. Asensio ehti olla kentällä vain 31 sekuntia, kunnes hän pamautti pallon ensimmäisellä kosketuksellaan maaliin. Kymmenisen minuuttia myöhemmin hän syötti vielä joukkueensa kolmannen osuman.

ESPN FC

@ESPNFC
His first game in over a year after tearing his ACL.

Marco Asensio scores 31 seconds after coming on.

It was his first touch 👏

Asensio iloitsi menestyksekkäästä paluustaan pelikentille AS:n haastattelussa.

– Olen innoissani paluustani. Tämän eteen on tehty kulissien takana paljon töitä.

– Olen todella iloinen, kun pääsen taas pelaamaan ja maalistani sekä siitä, että pystyin auttamaan joukkuetta voittamaan.

– Olen odottanut pelaamista niin kauan. Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat tukeneet minua kuntoutuksessa – pelaajia, päävalmentajaa ja Real Madridin lääkintäryhmää.

Marco Asensio

@marcoasensio10
I was waiting for this moment for months. There have been many days of hard work, sacrifice and perseverance. This goal is dedicated to all the people who have helped me and been by my side in this long recovery process. The smiles are back!

LUE MYÖS: