La Liga -kausi jatkuu näillä näkymin kahden viikon kuluttua. Real Madridin ensimmäinen koronatauon jälkeinen peli on kotiottelu Eibaria vastaan. Täysin poissuljettua ei ole, etteikö Realin kokoonpanossa olisi ensimmäistä kertaa tällä kaudella myös Marco Asensio.

24-vuotias Asensio on ollut sivussa koko kauden, sillä hän kärsi vasemman polven ristisidevamman harjoituskauden ottelussa Arsenalia vastaan. Nyt vaativa kuntoutus on kuitenkin tuottanut tulosta, ja Asensio harjoittelee treenikentällä yhdessä joukkuetoveriensa kanssa.

– Koen oloni todella hyväksi. Ensimmäisellä viikolla tuntui oudolta palata harjoituksiin ja olla yhdessä joukkuetoverieni kanssa. Polvi on kuitenkin reagoinut hyvin, ja koen olevani fyysisesti todella hyvässä kunnossa, Asensio sanoi Real Madrid TV:n haastattelussa.

Asensio on yksi heistä, joita koronavirustauko on hyödyttänyt. Mikäli pandemiaa ei olisi ollut, olisi Asensio missannut koko kauden. Nyt, kymmenen kuukautta polvileikkauksen jälkeen hän voi haaveilla peliminuuteista La Liga -kauden jäljellä olevilla 11 sarjakierroksella.

– Odotus on tuntunut erittäin pitkältä. Olen tehnyt kovasti töitä ja ollut ennen kaikkea kärsivällinen. Ei ole ollut helppoa katsoa pelikaverien treenaamista joka päivä ja joutua itse huhkimaan fysioterapeutin kanssa. Nyt olen kuitenkin pelikaverien kanssa kentällä, ja se on tärkeintä. Odotus oli sen arvoista, Mallorcalta lähtöisin oleva laitalinkki sanoi.

Asension mukaan koko joukkue on saanut uutta eloa siitä, kun Espanjan hallitus antoi luvan pienryhmäharjoittelun aloittamiseen. Muutaman päivän ajan treenaaminen on sallittu jo 14 pelaajan pienryhmissä.

– Vietimme pitkään pääsemättä yhdessä kentälle. Nyt saamme taas harjoitella hyökkäys- ja puolustusmekanismeja. Intensiteetti harjoituksissa on noussut melkoisesti.

[readmore from=Asensio-Marco]

– Pelien jatkumisen lähestyessä valmistaudumme koko ajan paremmin. Palasimme kentälle hyvässä fyysisessä kunnossa ja täynnä intoa treenata yhdessä. Kotona hyvin tehdyt työt heijastuvat myös kentälle.

– Odotamme innolla liigan jatkumista ja mestaruuden ratkaisevia otteluita. Tiedämme, että peleissä on kyse elämästä ja kuolemasta. Jokainen peli täytyy ottaa täysillä, sillä yritämme voittaa vielä kaiken mahdollisen, Asensio summaa.

Lähde: AS