Kun suunnitelma Euroopan Superliigasta julkistettiin, useat valmentajat ja pelaajat avautuivat kielteisistä tunteistaan sitä kohtaan. Etenkin Valioliigassa hanketta vastustettiin kiivaasti eikä Evertonin managerina toiminut Carlo Ancelotti ollut poikkeus.

– Ensimmäinen reaktioni oli, että he vitsailevat. Tämä on vitsi! sanoi hän huhtikuussa.

– Se on vitsi, koska se ei voi tapahtua. Se on mahdotonta.

Hän jatkoi:

– Jalkapallo on ennen kaikkea urheilua. Ja sitten sijoitusten myötä siitä tulee bisnestä. Meidän täytyy ottaa molemmat [näkökannat] huomioon. Tämä on täysin tavallista.

– Kaikille jalkapalloa kannattaville ihmisille se oli omituinen päivä, yllätys. Kuulimme Superliigasta muutamina viime kuukausina, mutta olin varma, ettei sitä tapahtuisi. Mitä voin sanoa? He olivat väärässä, Ancelotti suomi irtiottoa hakevia joukkueita.

– Nämä 12 seuraa olivat väärässä. He eivät huomioineet pelaajien, valmentajien tai kannattajien mielipiteitä.

Ancelottin näkemys Superliigasta, siihen liittyneistä joukkueista ja jalkapallon suunnasta on rajussa ristiriidassa Real Madridin seurapresidentti Florentino Pérezin kanssa, joka toimi ja toimii tietyssä mielessä edelleen Superliigan johtomiehenä. Hän on pitänyt konseptistaan niin itsepintaisesti kiinni, että Real Madrid on nyt Barcelonan ja Juventuksen ohella vaarassa tulla suljetuksi ulos Mestarien liigasta.