Jordi Amat on useille La Ligaa seuraaville tuttu nimi.

Toppari on pelannut urallaan yli 120 ottelua La Ligassa edustaen Espanyolia, Betisiä ja Rayo Vallecanoa. Amat on lisäksi pelannut Valioliigassa yli 50 ottelua.

Amat edustaa parhaillaan belgialaista Eupenia. Kahden vuoden ajan Eupenissa pelannut Amat kuuluu joukkueen ehdottomiin avainpelaajiin.

29-vuotias Amat on edustanut Espanjaa alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa, mutta ei ole koskaan debytoinut Espanjan A-maajoukkueessa.

Amat paljasti Goalin haastattelussa haluavansa edustaa Indonesian A-maajoukkuetta. Amatin isoäiti on syntynyt Indonesiassa ja on maan kansalainen.

– Isoäitini, joka on tukenut minua valtavasti pelaajaurallani, syntyi Makassarissa. Olen pelannut Euroopassa ammatikseni 12 vuoden ajan ja haluan tuoda kokemukseni Aasiaan.

– Minulla on vielä sopimusta jäljellä Eupenin kanssa, mutta harkitsen jokaista saamaani tarjousta, Amat totesi viitaten mahdolliseen siirtoon Aasian kentille.

Amat odottaa parhaillaan Indonesian jalkapalloliitolta papereita, jotka vahvistavat hänen kykenevän edustamaan maata maajoukkuetasolla.