Kerroimme viikko sitten, että Barcelonan odotetaan päättävän lähiaikoina, keille muualle lainaamilleen pelaajille se tarjoaa jatkosopimusta. Getafeen tammikuussa lainattuun La Masian kasvattiin Carles Aleñáan ei kuitenkaan olla toistaiseksi tiettävästi oltu yhteydessä, ja niinpä Aleñán pysyvä maisemanvaihto vaikuttaa hyvin mahdolliselta.

23-vuotias Aleña on ollut Getafen avauskokoonpanossa lähes kaikissa otteluissa tänä vuonna, myös torstaina Barcelonaa vastaan, joskin vaihtoon hänet otettiin tauolla. 16 ottelussa Getafen paidassa Aleñá on tehnyt yhden ja syöttänyt kaksi maalia. Minuutteja on kertynyt jokaisessa ottelussa. Laina päättyy tämän kauden päätteeksi, mutta Getafesta yhteistyön jatkuminen ei ole kiinni.

– Olemme erittäin tyytyväisiä hänen panokseensa ja siihen, kuinka hän on meitä auttanut. Jos Barca ei aio käyttää häntä ensi kaudella ja haluaa joko myydä tai lainata hänet, aiomme yrittää saada hänet jatkamaan meillä, Getafen puheenjohtaja Ángel Torres kommentoi torstaina Sportille.

– Aleñá on tyytyväinen täällä, mutta hän on Barcelonan pelaaja. Heidän täytyy päättää, palaako hän kotiinsa ja joukkueeseensa. Keskustelemme Barcelonan uuden johtokunnan kanssa heidän aikeistaan. Ensin on kuitenkin pelattava kausi loppuun ja varmistettava sarjassa säilymisemme. Jos se ei onnistu, voimme unohtaa nämä vaihtoehdot.

[readmore from=Alena-Carles]

Torstaisen Barcelona-tappion jälkeen Getafe on sarjassa viidentenätoista. Sen etumatka putoamisviivan alla olevaan Huescaan on kuitenkin vain neljä pistettä.

Carles Aleña vietti myös kauden 2019-2020 jälkipuolikkaan lainalla, tuolloin Real Betisissä. Barcelonan edustusjoukkueessa hän on pelannut viiden kauden aikana yhteensä 44 ottelua, joissa maaleja on syntynyt kolme. Hän ei ole lukeutunut alkuunkaan nykyisen valmentajan Ronald Koemanin suosikkeihin, joten voi hyvin olla, ettei vasenjalkaiselle keskikenttäpelaajalle löydy pelipaikkaa Barcelonasta ensi kaudellakaan.