Carles Aleñá on saanut kuluvalla kaudella jalkaansa Barcelonan edustusjoukkueen oven väliin.

21-vuotias keskikenttäpelaaja on pelannut seuran ykkösjoukkueessa tällä kaudella 17 ottelussa. Aiemmilla kausilla kokemusta edustusjoukkueessa kertyi lähinnä Copassa, mutta nyt Aleñá on päässyt mukaan myös sarja- ja Mestarien liigan otteluihin.

Aleñá kertoi Marcan haastattelussa siitä, millaista ykkösjoukkueen riveihin nouseminen todellisuudessa on.

– En vielä ole täysin sisäistänyt sitä. Kaikki on tapahtunut niin nopeasti. Nautin todella paljon tästä. Olen ollut Barcelonan organisaatiossa 14 vuoden ajan. Voin nauttia idoleistani, joita olen nähnyt kentällä tuhansia kertoja niin katsomosta kuin televisiostakin.

– Heidän kanssaan pelaaminen, harjoitteleminen ja pukukopin jakaminen on jotain uskomatonta. Kyseessä on minulle täyttynyt unelma. Opin heiltä valtavasti.

Aleñá kertoi myös, millainen Leo Messi on kentän ulkopuolella.

– Hän on uskomaton. Messi käyttäytyy kapteenin tavalla. Hän auttoi minua paljon, kun nousin ykkösjoukkueeseen. Hän sanoi minulle, että pelaa rauhallisesti, koska ykkösjoukkueeseen nousemiseen liittyy aina paineita. Loppujen lopuksi se on auttanut minua pelaamaan kaikkien tähtien kanssa ja hänen ansiostaan tunnen kuuluvani porukkaan. Kyseessä on hieno persoona.