Espanja lähti EM-kisoihin lohkonsa voittajasuosikkina, mutta se joutuu taistelemaan tosissaan lohkon päätöspäivänä päästäkseen jatkoon.

La Roja on aloittanut turnauksen kahdella tasapelillä: ensin Ruotsia vastaan 0-0-tuloksella ja lauantaina Puolaa vastaan maalein 1-1. Viimeisessä lohkopelissään Espanja kohtaa Slovakian, ja voitto on ainoa tulos, joka veisi sen varmuudella jatkoon. Tasapeli jättäisi Espanjan kohtalon täysin muiden joukkueiden käsiin.

Espanjan kapteenina avauspeleissä toiminut Jordi Alba sanoi Puola-ottelun jälkeen, että La Rojan voittotilin aukeaminen on ollut pienestä kiinni.

– Olen varma, että tulokset kääntyvät puolellemme, jos painamme hommia samalla tavalla, kommentoi Alba Telecincolle AS:n mukaan.

– Meiltä puuttuu jotain, jolla voittaisimme nämä pelit. Mutta minusta joukkueemme tekee hyvin töitä ja meidän on jatkettava uskomista loppuun asti ja voitettava seuraava pelimme, koska se veisi meidät jatkoon.

– Me olemme tottuneet paineeseen ja meidän on jatkettava uskomista. Olen vakuuttunut, että jatkamme seuraavaan vaiheeseen.