Puolustaja Jordi Alba iski keskviikkona ensimmäisen maalinsa vuonna 2021, Barcelonan palatessa voittojen tielle. Joukkueen suosikkivastustajiin kuuluva Elche sai tällä kertaa poistua Camp Noulta tulostaulun lukemat 3-0 mielessään.

Isäntien viimeisenä maalintekijänä kunnostautunut Alba sai putoajakandidaatin kaadosta niin paljon virtaa, että käytännössä ilmoitti joukkueensa jälleen mukaan taisteluun La Ligan voitosta.

– Hay Liga!, 31-vuotias hihkui Marcan mukaan.

– Joillain viikoilla näyttää siltä että olemme pudonneet kisasta, toisilla taas näytämme olevan siinä mukana. Tiedämme että on Barcelonasta itsestään kiinni pysyä haasteessa kiinni.

Voitto kenestä tahansa tuli nyt tärkeään väliin.

– Se auttaa henkisessä mielessä paljon. Tasapeli Cadizia vastaan oli totta puhuen kova isku koko joukkueelle. Jollemme ole sataprosenttisesti tilanteessa, olemme vaikeuksissa voittojen kanssa. Sen huomasimme myös nyt, avausjaksolla.

La Liga -taulukon tilanne todella on kärjen osalta tasoittunut viime päivinä. Atlético Madridin etumatka naapuriinsa Realiin on nyt enää kolme pistettä, Barcelonan ollessa puolestaan Los Blancosista kahden pisteen päässä. Atléticolla on perässä tulevaaa kaksikkoa yksi ottelu vähemmän pelattuna.