Barcelonan laitapuolustajalla Jordi Alballa oli lauantaina onnistunut ilta, kun joukkue kaatoi Mallorcan vieraskentällä 4-0.

Koronaviruksen aiheuttama kolmen kuukauden tauko ei juuri näkynyt Barcelonan tai Alban, 31, otteissa. Espanjalaispuolustaja syötti yhden maalin ja teki itsekin yhden.

Harmikseen Alba sai myös keltaisen kortin, mikä tarkoitti hänen korttitilinsä täyttymistä. Näin ollen hän on pelikiellossa ensi kierroksella, kun Barcelona isännöi Leganésia tiistaina.

– Olen jo sanonutkin, että tästä tauosta oli minulle hyötyä. Tarvitsin henkistä ja fyysistä lepoa. Aina ei voi olla parhaalla tasollaan. Minulla on ollut kolme loukkaantumista, mutta nyt minulla on hyvä olo, kommentoi Alba lauantain ottelun jälkeen Diario Sportin mukaan.

– Tämä oli ensimmäinen pelimme kolmeen kuukauteen ja me pärjäsimme hyvin. Hallitsimme ottelua, kun vastassa oli vastustaja, jolla on nopeita pelaajia laidassa. Pystyimme hengähtämään vasta kolmannen maalin jälkeen, koska he olisivat voineet nousta vielä peliin mukaan.

Sarjakärki Barcelona on nyt viisi pistettä edellä Real Madridia, joka on pelannut ottelun vähemmän. Madrid kohtaa tänään, sunnuntaina, Eibarin.

– Jos me jatkamme voittamista, meidän ei tarvitse välittää siitä, mitä kilpailijamme tekevät. Tänään me hoidimme hommamme, sanoi Alba.