Luka Modric voitti maanantaina uransa ensimmäisen Ballon d’Orin.

33-vuotiaan kroatialaiskeskikenttäpelaajan valinta maailman parhaaksi pelaajaksi on herättänyt paljon puhuttavaa jalkapalloilevan maailman sisällä.

Joidenkin mielestä Modric on ehdottomasti ansainnut voittonsa ja joidenkin mukaan Modric ei ansainnut voittaa Ballon d’Oria.

Barcelonaa edustavan Jordi Alban mielipide asiasta on selvä. Alban mielestä Lionel Messin olisi pitänyt voittaa palkinto. Alba lähetti myös terveisensä kohti Madridin mediaa.

– Ballon d’Or on pelkkä valhe. Messi on maailman paras pelaaja ja hän on ollut sillä paikalla viimeiset 12-14 vuotta. On olemassa useita kampanjoita median puolelta tiettyjä pelaajia kohtaan. Tietysti kyseiset pelaajat ovat todella hyviä ja ansaitsevat kaiken.

– Silti loppujen lopuksi kyseessä on palkinto parhaalle pelaajalle. Ei eniten pokaaleja voittavalle. Joukkueet voittavat aina pokaalit, eivät yksittäiset pelaajat, Alba muistutti.

Alba väittää myös, että madridilaismedia olisi ollut Cristiano Ronaldon eikä Modricin puolella, jos portugalilainen olisi jäänyt Real Madridiin.

– Messin kanssa ei olla oltu reiluja. Madridista käsin useilla pelaajilla on selviä kampanjoita, jotta he voittaisivat Ballon d’Orin. Jos Cristiano olisi jäänyt Real Madridiin, olisivat media ja kannattajat halunneet hänen voittavan Ballon d’Orin. Nyt hän kuitenkin lähti ja niin muuttuivat heidänkin mielipiteet siihen, että Modric ansaitsee sen.