Jordi Alba on kutsuttu Espanjan maajoukkueeseen, joka kohtaa marraskuussa Kroatian ja Bosnia ja Hertsegovinan.

Kutsua voidaan pitää suorastaan ihmeenä, niin tiukasti Alba on ollut maajoukkueen ulkopuolella Luis Enriquen pestaamisen jälkeen. Alba oli vielä mukana kesän MM-kisoissa, mutta kisojen jälkeen valmentaja vaihtui eikä Alban postilaatikkoon enää pudonnut kutsuja.

Julkinen salaisuus Alban pudottamiselle on ollut välirikko Enriquen kanssa. Välit viilenivät, kun Enrique valmensi Barcelonaa. Enrique jopa siirtyi Barcelonassa kolmen puolustajan linjaan, koska ”ei voinut” peluuttaa Albaa.

Alban lisäksi mielenkiintoinen uusi tuttavuus maajoukkueessa on Espanyolin toppari Mario Hermoso. 23-vuotias Hermoso on aiemmin pelannut vain U19-maajoukkueessa. Uutena kasvona nähdään myös Celtan hyökkäävä pelaaja Brais Méndez.

Chelsean Álvaro Morata ja AC Milanin Suso saivat jatkoa syksyn aiemmille maajoukkuekutsuilleen. Villarrealin Pablo Fornals puolestaan kutsuttiin mukaan kahden vuoden tauon jälkeen. Hänellä on tilillään yksi maaottelu ennestään.

Selección Española Masculina de Fútbol

@SEFutbol
🚨¡¡Ya la tenemos!! Esta es la 'colección' de convocados de @LUISENRIQUE21 para los partidos ante Croacia y Bosnia - Herzegovina

#UnaNuevaIlusión

🔗 bit.ly/Lista081118