Jordi Alba ylsi harvinaiseen temppuun eilisillan Mestarien liiga -ottelussa.

Barcelona voitti Tottenhamin Wembleyllä maalein 4-2, ja Alba syötti peräti kolme osumaa. Avausmaalissa Alba tarjoili tyhjän maalin Philippe Coutinholle. 3-1-maali taas oli niin barcelonamainen kuin olla ja saattaa. Lionel Messi levitti vasemmalta nousseelle Alballe, joka palautti takaisin keskustaan. Coutinho ja Luis Suárez antoivat syötön mennä Messille, joka sijoitti alakulmaan (katso upea joukkuemaali tästä). Aivan ottelun lopussa Alba vielä vapautti Messin kasvotusten Hugo Lloris’n kanssa, eikä Messi erehtynyt.

Ei ole kovin yleistä, että puolustaja syöttää yhdessä ottelussa kolme maalia. Mestarien liigassa tällainen temppu on nähty viimeksi kuusi vuotta sitten, kun Philipp Lahm syötti kolme rysää. Opta alkoi tilastoida dataa maalisyötöistä kaudella 2003-04, eikä tuosta hetkestä lähtien tällaiseen temppuun ole pystynyt kukaan muu kuin Lahm ja Alba.

OptaJose

@OptaJose
3 - @FCBarcelona's Jordi Alba is the second defender to have assisted three goals in the same @ChampionsLeague game since at least 2003/04 (Lahm vs Lille in November 2012). Jet.

Alban maali ei ollut ainoa harvinainen osuma Barcelonalta. Coutinhon avausmaali oli Barcelonan historian nopein Mestarien liigan vierasottelussa. Osuma syntyi 92 sekunnin pelin jälkeen.

OptaJose

@OptaJose
92 - At 92 seconds, Philippe Coutinho’s goal was @FCBarcelona’s fastest ever in a @ChampionsLeague away game. Tiki-taka.

Ivan Rakiticin maali puolestaan oli Barcelonan 600:s Mestarien liigassa ja sitä edeltäneessä Euroopan Cupissa, kun karsintaottelut lasketaan mukaan.

Katso video Rakiticin uskomattomasta volleysta tästä.

OptaJose

@OptaJose
600 - @ivanrakitic’s goal was the 600th @FCBarcelona have scored in the @ChampionsLeague / European Cup history (including qualifiers). Historic.