Espanjalainen Marca uutisoi, että Real Madrid on todennäköisimmin saamassa Bayern Münchenin 28-vuotiaan itävaltalaispuolustajan David Alaban itselleen ensi kesänä.

Marcan mukaan Real Madridin kanssa Alabasta kilpailevat ainakin Paris Saint-Germain, Manchester City, Liverpool ja Chelsea. Marca kirjoittaa, että on viisi syytä, miksi Alaba voisi siirtyä Real Madridiin.

Ensimmäinen syy on se, että Real Madridin ja Bayern Münchenin välit ovat hyvät. Pelaajat kuten Toni Kroos ja James Rodríguez ovat siirtyneet seurojen välillä, ja kun Bayern ei aio tehdä Alaballe jatkosopimusta tämän korkean palkkapyynnön takia, Real Madrid on hyvä vaihtoehto.

Toiseksi syyksi Marca esittää sen, että Real Madrid ei joudu maksamaan pelaajasta siirtokorvausta, jos Alaba siirtyy Madridiin kesällä nykyisen Bayern-sopimuksensa päätyttyä. Real Madrid on säästölinjalla, joten ilmaissiirto houkuttelee seuraa.

Kolmas syy on Alaban monikäyttöisyys. Esimerkiksi topparina pelaavan Sergio Ramosin tulevaisuus on epäselvä, ja vasempana pakkina pelaava Marcelo voisi olla korvattavissa Alaballa. Real Madrid pystyy tarjoamaan Alaballe peliaikaa.

Neljänneksi syyksi Real Madrid nimeää Alaban kokemuksen. Real Madrid arvostaa kokeneita pelaajia, ja Alaba on jo 28-vuotiaana pelannut pitkään huipulla. Hän ei ole kuitenkaan ikäloppu, vaan hyvässä peli-iässä.

Yksi tärkeimmistä ja ehkä jopa tärkein on viides syy, eli Alaban oma tahto. Marcan mukaan Alaba haluaa Espanjaan, ja kun hän sai tietää, ettei Bayern aio solmia jatkosopimusta, oli Alaballa mielessään La Liga. Alaba pitää tietojen mukaan Real Madridia ykkösvaihtoehtonaan.