Bayern Münchenin David Alaba on Marcan tietojen mukaan aloittanut alustavat keskustelut siirrosta Real Madridiin. Alaba ei ole päässyt sopuun jatkosopimuksesta Bayernin kanssa, ja itävaltalaisen sopimus on päättymässä ensi kesänä.

Madrid-siirron ongelmaksi saattaa muodostua Alaban vaatima palkka. Alaban agentin Pini Zahavin kerrotaan vaativan pelaajalleen noin 20 miljoonan euron vuosipalkkaa. Jättipalkka perustuu siihen, ettei Realin tarvitsisi maksaa siirtokorvausta Bayernille.

Real Madrid ei haluaisi maksaa Zahavin vaatimia korvauksia nykyisen koronapandemian keskellä. Monipuolinen Alaba tosin toisi laajuutta usealle pelipaikalle: Bayernissa hän on hoitanut niin topparin, laitapuolustajan kuin keskikentän keskustankin rooleja.

Zahivi tunnetaan kuitenkin piinkovana neuvottelijana. Hän on aiemmin ollut muun muassa junailemassa Rio Ferdinandin maailmanennätyssiirtoa Manchester Unitediin vuosituhannen alussa sekä Roman Abramovitšin Chelsea-valtausta. Bayernin ex-puheenjohtaja Uli Hoeneß kutsui Zahivia syyskuussa ”ahneeksi piraijaksi”, kun agentti vaati palveluksistaan jopa 10 miljoonan euron korvauksia roolistaan Alaban jatkosopimusneuvotteluissa.

Alaba on ollut pitkään myös Barcelonan tähtäimessä, mutta talouskurimuksessa kiemurteleva katalonialaisseura tuskin pystynee tarjoamaan Alaballe kilpailukykyistä sopimusta.