Maalivahti, jolle nollapeli tuntui olevan mahdottomuus, katkaisi Real Madridin putken

© Kuva: Getty Images

Real Madrid oli jo varmistanut Mestarien liigan lohkovoittonsa, mutta silti 0-3 -kotitappio TsSKA Moskovaa vastaan päätöskierroksella oli sille melkoinen järkytys. Real taipui TsSKA:lle jopa kahdesti, eikä pystynyt tekemään kummassakaan pelissä maaliakaan. Saavutus on hyvin harvinainen, sillä ennen TsSKA:ta siihen on pystynyt aiemmin Mestarien liigassa vain Jari Litmasen Ajax vuonna 1995.

TsSKA:sta tuli ylipäätään vasta neljäs joukkue, joka voitti Real Madridin kahdesti Mestarien liigan lohkovaiheessa saman kauden aikana. Aiemmin tempun olivat tehneet Ajax, Bayern München ja viimeksi kymmenen vuotta sitten Juventus.

Eilinen maaleitta jääminen merkitsi myös sitä, että Real Madridin pitkä, 44 euro-ottelua kestänyt putki, jonka aikana se teki jokaisessa kotipelissään maalin, meni poikki. Kyseessä on europelien ennätys.

Kenties jopa ironista on se, että putken katkaisi Venäjän maajoukkueessa lopettanut maalivahti Igor Akinfeev, jota ei varsinaisesti tunneta minään nollapelihirmuna. 32-vuotias Akinfeev on pitänyt nollan vain kolmessa viimeisestä 50 Mestarien liiga -ottelustaan, ja kaksi nollapeleistä tuli Real Madridia vastaan 71 päivän sisällä.

Kaikkiaan Akinfeev on pelannut 60 Mestarien liiga -peliä, ja niissä on kertynyt yhdeksän nollapeliä. Ennen viime vuoden marraskuuta Akinfeev pelasi Mestarien liigassa kuitenkin 44 ottelua ja 11 vuotta putkeen ilman ainuttakaan nollapeliä.

TsSKA:n leirissä kaksi Real-voittoa antavat epäilemättä syyt röyhistellä rintakehiä. Puolustavan mestarin kukistaminen kahteen otteeseen on kuitenkin tavallaan laiha lohtu, sillä TsSKA jäi lohkon jumboksi eikä jatka pelejään edes Eurooppa-liigan pudotuspeleissä. Kyseessä onkin ensimmäinen kerta koko Mestarien liigan historiassa, kun lohkon viimeinen joukkue voitti lohkovoittajan kahteen otteeseen.

Real Madridille vähintään kolmen maalin tappio oli jo kauden neljäs. Viimeksi se on kokenut koko kauden aikana yhtä monta vähintään kolmen maalin tappiota 20 vuotta sitten.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää