Jos jätetään Barcelona-kannattajat pois laskuista, niin varmasti lähes kaikkien muiden mielestä La Liga -kausi ei olisi voinut yhtään komeammin alkaa. Athletic Bilbao kaatoi perjantaina kotikentällään mestaruutta puolustavan Barcelonan maalein 1-0, ja ainoan maalin viimeisteli 38-vuotias seuraikoni Aritz Aduriz.

Aduriz ehti olla kentällään vain noin minuutin, kun hän taiteili näyttävällä saksipotkulla pallon Barca-vahti Marc-André ter Stegenin selän taakse. Tarina oli sikälikin hieno, että aiemmin elokuussa Aduriz oli ilmoittanut, että alkamassa on miehen uran viimeinen kausi. Ei ihme, että Aduriz saikin Athleticin pukukopissa sankarillisen vastaanoton.

Athletic Club

@AthleticClub
⏰ No se nos ocurre mejor manera de empezar el día que viendo esto 😍

👏 𝗔𝘀𝗶́ 𝗿𝗲𝗰𝗶𝗯𝗶𝗼́ 🤫😂 𝗲𝗹 𝘃𝗲𝘀𝘁𝘂𝗮𝗿𝗶𝗼 𝗱𝗲𝗹 𝗔𝘁𝗵𝗹𝗲𝘁𝗶𝗰 𝗮 𝗔𝗿𝗶𝘁𝘇 𝗔𝗱𝘂𝗿𝗶𝘇 ⚽

#AthleticBarça #AthleticClub 🔴⚪🦁

Aduriz kertoi Liberon haastattelussa äskettäin uransa loppusuorasta.

– Motivaatiota minulla riittää, niin Athleticin kanssa kuin henkilökohtaisella tasollakin. Jo pelkkä maalin tekeminen San Mamésilla on minulle riittävä syy jatkaa uraani, Aduriz kertoi päätöksestään jatkaa huipputasolla vielä yhden kauden.

– Kaikki me, jotka pelaamme huipputasolla, pidämme kilpailemisesta. On todella vaikeaa harjoitella, jos ei nauti kilpailemisesta sataprosenttisesti. Poikkeuksiakin on, mutta tavallisesti – ja lasken itseni mukaan – haluamme voittaa jokaisen harjoituksen jokaisissa treeneissä.

Adurizin elämään mahtuu myös taustaa espanjalaisittain harvinaisemman lajin parissa, joskin kuningas jalkapallo vei kuitenkin voiton.

– Kilpailin lapsena maastohiihdossa, ja pidin siitä, mutta eniten nautin jo pikkulapsena pallosta. Se teki minut onnelliseksi. Pelaan edelleenkin siksi, koska jalkapallo tekee minut yksinkertaisesti onnelliseksi.

– Luulen myös, että joukkuepeli sopii minulle paljon paremmin kuin yksilölajit. Se, että saa jakaa kokemuksia ryhmän kanssa, nauttia ilon hetkistä ja toipua pettymyksistä pelikaverien kanssa tekee kaikesta parempaa.

Uran päättyminen ensi keväänä mietityttää konkaria luonnollisesti.

– Tietysti lähteminen pelottaa. Luulen, että meitä kaikkia pelottaa siirtyä uuteen elämänvaiheeseen, koska olemme toteuttaneet näitä päivittäisiä rutiineja pikkupojasta saakka, 25 kaverin ympäröimänä.

– Luulen, että kun lopetan, ikävöin varmasti eniten niitä rutiineja pelikaverien kanssa. Olen kuitenkin ollut mukana jo pitkään, ja jättänyt monia ihmisiä vähemmälle huomiolle.

[readmore from=Aduriz-Aritz]

Jotain Aduriz jää komean uransa varrelta myös katumaan.

– Minua on aina kaivellut, etten ikinä pelannut ulkomailla. Tarkemmin sanottuna Englannissa, koska Valioliiga on kiehtonut minua aina muun muassa nopeutensa ja pelitapansa takia, Aduriz myöntää.

– En tietenkään siirry Valioliigaan enää, mutta joinain hetkinä olisin toivonut, että minulla olisi voinut olla kaksi uraa: pelata Athleticissa, joka suo minulle täyttymyksen, ja pelata samaan aikaan muualla saadakseni tämän kokemuksen.

Lähde: AS