Kahden viimeisen päivän puhutuin henkilö Barcelonan organisaatiossa on ollut tekninen johtaja Éric Abidal. Sekä Mundo Deportivo että Sport julkaisivat tiistaina ranskalaisen haastatteluja. Abidalin pyrkimyksenä oli ilmeisesti avata rooliaan seurassa ja pönkittää omaa asemaansa, mutta seurauksena olikin pienimuotoinen myrsky.

Barcelonan supertähti Lionel Messi suivaantui Abidalin tavasta syyllistää pelaajia entisen valmentajan Ernesto Valverden potkuista. Kulmakarvat nousivat myös, kun Abidal vihjaili Barca-ikoni Xavin valehdelleen. Seuraavaksi edessä onkin ”kriisipalaveri” Barcelonan puheenjohtajan Josep María Bartomeun kanssa.

Abidal ja Bartomeu tapasivat keskiviikon lisäksi myös viime sunnuntaina. Tuolloin hän sai Bartomeulta omalle toiminnalleen luottamuslauseen. Abidal oli pyytänyt tapaamista itse.

– Pyysin tapaamista, sillä halusin jutella hänen kanssaan siirtoikkunan sulkeuduttua. Palaveri oli erittäin hyvä, ja läsnä olivat myös Óscar Grau ja Ramon Planes, Abidal selvitti Mundo Deportivolle maanantaina.

– Olen aina halunnut puhua rooleista, mutta ennen kaikkea siitä, miten toteutamme suunnitelmamme. Nyt olen erittäin iloinen, koska seuran luottamus meihin on sataprosenttinen, ja päässäni on ajatus siitä, miten suunnitelmat toteutetaan.

Abidal tunnustaa, että hänenkin toiminnassaan on paljon parantamisen varaa.

– Aina on jotain parannettavaa. Olen oppinut paljon Ramon Planesilta, sillä hän on paljon minua kokeneempi. Keskustelemme myös ruohonjuuritasoon keskittyneen Patrick Kluivertin kanssa.

Abidal korosti, että kesähankintojen kanssa on hyvä olla ajoissa liikkeellä. Näin Barcelona teki viime vuonna esimerkiksi Frenkie de Jongin kanssa. Sen verran hän paljasti, että suurin huomio vahvistuksia kartoitettaessa sijoittuu kärkimiehen paikalle.

Mediassa on pyöritelty Barcelonan suhteen kahta mediaseksikästä nimeä, Internazionalen Lautaro Martínezia ja luonnollisesti myös Neymarin paluuta. Näitäkin Abidal suostui MD:lle kommentoimaan.

– Juuri nyt minulla ei ole budjettia Lautaron hankkimiseen. Minun täytyy vain hoitaa tehtäväni, tehdä päätökset ajoissa ja olla aina ajan tasalla sen suhteen, mitä muut seurat tekevät. Sitten voin yrittää taivutella pelaajan, Abidal totesi.

– Jos talouspuoli antaa suostumuksensa, siirtoa voidaan yrittää. Jos ei, pitää etsiä toista pelaajaa.

– Tietysti pidän Lautarosta, mutta pidän myös muista pelaajista. Lautaro on omalla pelipaikallaan maailman kuuden parhaan pelaajan joukossa, Barca-pomo naulasi.

Seuraavaksi Abidalilta kysyttiin, ovatko Lautaro Martínez ja Neymar vaihtoehtoja toisilleen, vai voisiko molempien hankinta tulla kyseeseen.

– Se riippuu suunnitelmista, kansallisuuksista ja monista asioista. Minä sanon aina, että tärkeintä on urheilullinen aspekti ja pyrkimys tehdä joukkueesta seuraavaksi kesäksi mahdollisimman vahva.

– Tietysti seuralle olisi aina hyvä, jos meillä olisi Lautaron ja Neymarin kaltaisia pelaajia.

Abidal puhui Neymaristakin avoimesti, ja kertoi Barcelonan häntä tosissaan tavoittelevan.

– Mahdottomana en Neymarin hankintaa pidä. Teemme töitä sen eteen. Toivottavasti se onnistuu, ja jos ei, niin yritämme löytää muuten parhaita mahdollisia vahvistuksia.

– Hänen alempi (FIFA:n määrittelemä) ulosostopykälänsä voi helpottaa asioita, mutta hinta on sama kaikille seuroille, ei vain Barcalle. Sanon aina, että päätös on pelaajan.

– Neymarin hintalappua en totta puhuen tiedä.

[readmore from=Barcelona]

Abidal ei ujostellut kertoa myöskään kauden päätavoitetta.

– Tavoite on Mestarien liigan voitto. Tiedämme, että se on vaikea, muttei mahdoton haaste. Katsotaan pikkuhiljaa, mutta on fakta, että Mestarien liigan pokaalin pitää jo palata kotiin.

– Minulle Barcan ainoa vastustaja on Barca. Jos joukkue on fyysisesti ja henkisesti kunnossa, meiltä on todella vaikeaa riistää palloa ja meitä on vaikeaa voittaa, Abidal päätti.