Barcelonan keskikenttäpelaajasta Sergio Busquetsista tuli torstaina kaikkien aikojen eniten El Clásicoja pelannut pelaaja.

Busquets, 34, urakoi torstaina 46. kertaa urallaan Real Madridia vastaan, kun Barcelona kaatoi Los Blancosin vieraissa 1-0 Copa del Reyn välierien avausosassa.

Ottelun ainoa osuma kirjattiin Madridin topparin Éder Militãon omaksi maaliksi.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

RFEF

@rfef
🫂🏆👑

⚽ ¡𝐆𝐎𝐎𝐎𝐋! ¡𝐆𝐎𝐎𝐎𝐋!

➡️ Kessié anota el primer tanto del encuentro de esta eliminatoria.

🆚 @realmadrid - @FCBarcelona_es | 0-1 | 25'

📺 @La1_tve y @vamos

🔗Minuto a minuto: bit.ly/minutoaminutos…

#LaCopaMola | #CopaDelRey

Ennen torstaita Busquets jakoi Clásicojen ottelutilaston ennätyksen entisen joukkuekaverinsa Lionel Messin ja Madridin ex-kapteenin Sergio Ramosin kanssa.

Messi ja Ramos edustavat nykyään kummatkin Paris Saint-Germainia, mutta Busquets saattaa kasvattaa ennätystään tällä kaudella vielä kahdella ottelulla.

Copan välierien toinen osaottelu on vuorossa 5. huhtikuuta ja sitä ennen Barcelona ja Real Madrid ottavat La Ligassa yhteen jo 19. maaliskuuta.

Ensimmäisen Clásiconsa Busquets pelasi joulukuussa 2008 ollessaan 20-vuotias. Tuolloin hän pelasi puoli tuntia 2-0-kotivoitossa Madridia vastaan.

Tätä nykyä Busquetsin saldo Clásicoissa on 22 voittoa, kahdeksan tasapeliä ja 16 tappiota. Maalinteossa hän ei ole Real Madridia vastaan onnistunut.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
‼️RÉCORD HISTÓRICO‼️

Sergio Busquets (titular hoy) supera a Messi (45) y a Sergio Ramos (45) y se convierte en el jugador con más clásicos oficiales disputados (46).

Busquets jugó su primer clásico el 13 de diciembre de 2008 con 20 años.

– Olen iloinen, että olen pelannut enemmän Clásicoja kuin kukaan muu, kommentoi Busquets TVE:n haastattelussa.

– Pelaajille nämä ovat niitä pelejä, joita kaikki rakastavat. Olen onnekas, että olen ollut maailman parhaassa seurassa monta vuotta ja nautin siitä edelleen.

Busquetsin mukaan Barcelonan on turha tuuletella avausosan voiton perusteella vielä yhtään.

– Etulyöntiasema on tärkeä, mutta meillä on vielä toinen osa pelattavana. Meillä oli peliin lähdettäessä kaksi tappiota takana ja paljon loukkaantumisia, mutta joukkue aloitti hyvin.

– Olemme nähneet, että näissä otteluissa kaikki on todella tasaväkistä. Me saimme voiton tästä pelistä ja lähdemme hyvin pienessä etulyöntiasemassa toiseen osaan.