Real Madrid ja Barcelona iskevät yhteen torstai-iltana Bernabéulla Copan välierien avausosassa.

Kyseessä on kauden kolmas Clásico. Real Madrid voitti syyskaudella Bernabéulla pelatun sarja-Clásicon. Barcelona veti sen sijaan pidemmän korren tammikuussa Saudi-Arabiassa Supercopan finaalissa.

Barcelonan päävalmentaja Xavi uskoo Real Madridin lähtevän ennakkosuosikkina torstain Clásicoon. Xavi perustelee väitteensä Real Madridin voitetuilla pokaaleilla.

– Kyseessä on Copan välierä ja lisäksi se on vielä Clásico. Real Madrid on ennakkosuosikki, koska he ovat Mestarien liigan ja La Ligan hallitsevia mestareita. Supercopasta huolimatta Real Madrid saapuu otteluun hyvässä iskussa. He ovat suosikkeja. Real Madrid on voittanut edelliset pokaalit ja me olemme vasta projektimme rakennusvaiheessa. Voitimme heidät pelattuamme loistavaa jalkapalloa, mutta Real Madrid järjesti maalijuhlat Liverpoolin vieraana.

Xavi haluaisi pelata itsekin torstaina Bernabéulla.

– Minun on oltava rehellinen ja sanottava, että Real Madrid on suosikki, mutta voimme vahingoittaa heitä. Olemme jo osoittaneetkin sen. Ottelupari on tasainen. Bernabéulle meneminen motivoi minua. Menen sinne innoissani. Pidän tästä jalkapalloilullisesta vastakkainasettelusta. Se motivoi minua. Haluaisin itse pelata ja pitää palloa keskikentällä. Bernabéulla voittaminen on todella upea fiilis.

Real Madridin päävalmentaja Carlo Ancelotti sen sijaan lupaa, ettei joukkue tee enää henkilökohtaisia virheitä, jotka koituivat Real Madridin kohtaloksi Supercopa-Clásicossa.

– Supercopassa emme olleet riittävän sitoutuneita tai tehokkaita. Teimme henkilökohtaisia virheitä, joita emme aio toistaa. Olemme lähellä tärkeän kilpailun voittamista ja aiomme kilpailla. Tämä ei ole ratkaiseva ottelu, mutta haluamme ottaa etulyöntiaseman.

Ancelottin mukaan Real Madridin nykyinen tilanne ei ole huomattavasti parempi kuin viime kaudella tähän aikaan.

– Tähän mennessä olen sanonut, että viime kauteen verrattaessa tällä hetkellä meillä on kaksi pistettä vähemmän La Ligassa, mutta viime kaudella olimme jo pudonneet Copasta. Tilanteemme ei ole paljon parempi kuin vuosi sitten. Olemme siinä asemassa, jonka ansaitsemme. Nyt tärkeät ottelut saapuvat. Kilpailemme ja katsomme, voimmeko voittaa jotain, Ancelotti viittasi pokaaleihin.

Clásico potkaistaan käyntiin torstaina klo 22.00.