Paris Saint-Germainin toppari Sergio Ramos lopettaa maajoukkueuransa Espanjan paidassa.

Sevillaa ja Real Madridia aiemmin edustanut Ramos, 36, debytoi La Rojan riveissä vuonna 2005 ja pelasi viimeisen A-maaottelunsa toissa vuonna. Qatarin MM-kisoihin häntä ei kutsuttu.

Kaikkiaan Ramos pelasi Espanjan A-maajoukkueessa ennätykselliset 180 kertaa. Hän voitti kaksi EM-kultaa sekä yhden maailmanmestaruuden.

Ramos kertoi lopettamisestaan torstaina sosiaalisessa mediassa. Hän paljasti saaneensa puhelun maajoukkueen uudelta päävalmentajalta Luis de la Fuentelta, joka oli ilmoittanut, että konkaritopparille ei ole enää käyttöä Espanjan riveissä.

– Aika on koittanut. Minun on aika sanoa hyvästit Espanjan maajoukkueelle, La Rojalle. Sain tänä aamuna puhelun nykyiseltä päävalmentajalta, joka ilmoitti minulle, etten ole enkä tule olemaan osa hänen suunnitelmiaan riippumatta siitä, miten suoriudun tai mitä teen urallani.

– Uskon vilpittömästi, että tämä matka olisi ansainnut päättyä omasta tahdostani tai siksi, että suoritukseni eivät enää olleet maajoukkueemme arvoisella tasolla. Ei ikäkysymyksen tai muiden syiden vuoksi, joita en ole kuullut suoraan, mutta jotka olen tuntenut.

– Tämä on asia, joka minun on hyväksyttävä, vaikkakin tässä surussa, jonka jaan kanssanne, mutta myös pää pystyssä ja kiitollisena kaikista näistä vuosista ja teidän tuestanne. Minulle on kertynyt unohtumattomia muistoja, kaikki ne mestaruudet, joista olemme taistelleet ja joita olemme juhlineet yhdessä, ja valtava ylpeys, jota tunnen kaikkien aikojen eniten maajoukkuepelejä pelanneena espanjalaisena.

Sergio Ramos

@SergioRamos
Seguiré animando a mi país desde casa con la emoción del privilegiado que ha podido representarlo orgulloso 180 veces. ¡Gracias de corazón a todos los que siempre creísteis en mí! ❤️💛❤️