Atlético Madridin tarina Mestarien liigassa tuli tällä kaudella päätökseen jo lohkovaiheessa.

Madridilaiset lähtivät viimeiselle lohkopäivälle kolmannelta sijalta, mutta Atlético putosi pykälän alaspäin tiistain tulosten myötä. Atlético hävisi vieraissa Portolle 1-2 ja Leverkusen päätyi Club Bruggen kanssa 0-0-tasapeliin.

Atlético keräsi lopulta kuudesta lohkopelistä vain viisi pistettä.

Kyseessä on ensimmäinen kerta ikinä, kun Atlético Madrid jää Mestarien liigan lohkossaan viimeiseksi. Se on vain kerran aikaisemmin kerännyt vähemmän pisteitä lohkovaiheessa, kaudella 2009-10, mutta tuolloinkin se ylsi lohkossaan kolmanneksi.

Vuonna 2011 Atléticon päävalmentajana aloittanut Diego Simeone on vain kerran aikaisemmin jäänyt madridilaisten kanssa eurocupissa lohkovaiheen kahden parhaan taakse. Edellinen kerta oli kaudella 2017-18 Mestarien liigassa, kun AS Roma ja Chelsea veivät pidemmän korren Atléticosta.

Simeonen joukot menivät kuitenkin tuolla kaudella Eurooppa-liigassa päätyyn asti kaataen Marseillen kilpailun finaalissa 3-0. Edellisen kerran Atlético oli voittanut Eurooppa-liigan Simeonen debyyttikaudella.