Barcelona ja Atlético Madrid ovat päässeet sopimukseen Antoine Griezmannin pysyvästä paluusta Atleti-paitaan.

Virallista tiedotetta ei ole vielä julkaistu, mutta asian ovat jo vahvistaneet Barcelonan urheilutoimenjohtaja Mateu Alemany ja puheenjohtaja Joan Laporta.

Alun perin Barcelona lainasi Griezmannin Atléticoon kahdeksi kaudeksi vuosi sitten. Lainassa oli ehto, jonka mukaan Atléticolle olisi tullut 40 miljoonan euron ostovelvoite, mikäli Griezmann olisi pelannut tietyn määrän minuutteja tietyssä määrässä otteluita.

Atléticolle 40 miljoonan euron maksu Griezmannista olisi ollut turhan tuhti. Siksi alkukaudesta nähtiin omanlaisensa näytelmä, jossa Atléticon päävalmentaja Diego Simeone mitä todennäköisimmin seurajohdon käskystä piti Griezmannia penkillä ja otti hänet kentälle aina noin tunnin pelin kohdalla.

Tällä peliliikkeellä Atlético sai painostettua Barcelonan neuvottelupöytään ja avaamaan aiemmin tehdyn sopimuksen. Lopulta 40 miljoonaa euroa vaihtui 20+4 miljoonaan. Voidaan sanoa, että Atleti vei Barcaa, mutta laihakin sopu oli Barcelonalle parempi lopputulos kuin se, että Griezmann olisi kuluvan kauden jälkeen palannut Kataloniaan.

Laporta antoi ymmärtää haastattelussa, että siirtosummaa tärkeämpää oli saada Griezmann lopullisesti pois Barcelonan palkkabudjetista.

– Se on tehty ja se on hyvä sopimus. Me saamme 20 miljoonaa euroa ja mahdollisesti neljä miljoonaa bonuksina, minkä lisäksi Atlético maksaa erotuksen verran, jos he myyvät hänet enintään 40 miljoonalla eurolla eteenpäin, Laporta sanoi toimittaja Fabrizio Romanon mukaan.

– Jos Griezmann olisi tullut takaisin, meidän olisi pitänyt maksaa hänen 36 miljoonan euron palkkansa. Siitä olisi tullut draamaa.