Ansu Fati on jäänyt pienelle peliajalle alkukaudella.

19-vuotias Fati ei ole päässyt kertaakaan avauskokoonpanoon La Ligassa. Mestarien liigassa Xavi on nostanut Fatin kerran avaukseen.

Peliaikaansa nähden Fati on ollut jälleen tutun tehokas. Alle 200 minuutissa on syntynyt kaksi maalia ja kaksi maalisyöttöä.

Xavin mukaan Fatin pieni peliaika johtuu varotoimenpiteistä. Barcelona ei halua ottaa minkäänlaisia riskejä sen suhteen, että hyökkääjä loukkaantuisi uudelleen. Fati oli käytännössä koko viime kauden sivussa erilaisten vammojen vuoksi.

– Olen päättänyt, että Ansun kanssa käytämme varotoimenpiteitä. Viime kaudella olimme kenties liian nopeita ja Ansu loukkaantui uudelleen, mutta hän pelaa pikku hiljaa enemmän. Pidän Ansusta ja hänen näkeminen avauskokoonpanossa motivoi minua. Kyse ei ole henkisistä asioista. Ansulle tämä käytäntö on ok.

– Puhuin hänen kanssaan noin viikko sitten. Kerroin hänelle, missä vaiheessa olemme. Tapaan pelaajani säännöllisesti. Olemme hyvin lähellä kaikkia. Etenkin Ansua, koska hän on erityistapaus. Loukkaantumiset on unohdettu. Ansu on sataprosenttisessa kunnossa. Se riippuu kilpailutilanteesta ja siitä, miten me näemme hänet, Xavi viittasi nuorukaisen mahdollisesti nousevaan peliaikaan.