Barcelonan laitahyökkääjä Raphinha kertoo UOL Esporten artikkelissa, kuinka hän ponnisti vaikeista olosuhteista jalkapallotähdeksi.

Brasilian A-maajoukkueessa yhdeksän kertaa esiintynyt Raphinha, 25, syntyi Porto Alegressa ja varttui kaupungin reunalla sijaitsevassa Restingan slummissa.

– Menetin monta ystävääni rikollisuuden ja huumeiden maailmaan… Ystäviä, jotka olivat minua kymmenen kertaa parempia [jalkapallossa] ja jotka olisivat voineet pelata mahtavissa seuroissa, kertoi Raphinha Diario Sportin mukaan.

Raphinhan mukaan surulliset ihmiskohtalot hänen ympärillään saivat hänet keskittymään entistä enemmän jalkapalloon.

– Tiesin nuoresta asti, mikä haluan olla isona: jalkapalloilija. Naapurustostani lähteminen sen tavoitteen saavuttamiseksi oli iso uhraus, mutta minun intohimoni oli isompi.

Raphinha siirtyi Barcelonaan tänä kesänä Leedsistä 58 miljoonalla eurolla. Häntä huhuttiin myös Chelseaan, mutta Raphinhan mukaan hänellä ei ollut epäilyksiä valinnastaan.

– Minulla oli paljon tarjouksia pöydälläni, mutta tiesin täsmälleen, mitä halusin. Minun idolini pelasivat Barcelonassa, joten unelmani oli tulla tänne.