Real Madridin keskikenttäpelaajalla Luka Modricilla tuli perjantaina täyteen 37 vuotta, mutta hän on yhä yksi pelipaikkansa parhaista pelaajista maailmassa.

Kroatialaistähden ikä ei ole vaikuttanut vielä juurikaan hänen peliminuutteihinsa. Viime kaudella Modric pelasi 45 ottelua, ja hän on pelannut myös kuluvalla kaudella Madridin jokaisessa ottelussa.

Modricilta kysyttiin AS:n haastattelussa, mikä on hänen pitkän huippu-uransa salaisuus.

– Minulta kysytään aina salaisuuttani, mutta en tiedä, mitä sanoa. Se on luonnollista. Elän jalkapallon mukaan ja sitä varten 24 tuntia vuorokaudessa. Se on mielestäni hyvin tärkeää.

– Rakastan sitä, mitä teen ja nautin siitä enemmän kuin koskaan, koska tiedän, että olen jalkapalloilijalle vaikeassa iässä. Ehkä siksi nautin siitä enemmän kuin koskaan, koska en voi ikinä tietää, kuinka kauan kestän tällä tasolla ja tässä seurassa, jossa vaatimukset ovat todella korkealla tasolla.

Modric avasi myös päivittäisiä rutiinejaan.

– Esimerkiksi tänään saavuin tunnin ja 15 minuuttia aikaisemmin harjoituksiin ja syön lähes joka päivä aamupalan harjoituskeskuksessa. Teen salilla juttuni fysioterapeuttien kanssa, jotta olen lämmitellyt jo ennen harjoituksia.

– Sitten menen harjoituksiin. Välillä treenaamme kovempaa ja välillä emme niin lujaa. Sen jälkeen, riippuen siitä, miltä minusta tuntuu, jään tekemään asioita fysioterapeuttien kanssa, mitä tahansa tarvitaan.

– Sitten menen kotiin viettämään aikaa perheeni kanssa. Haen lapseni koulusta lähes joka päivä. Se on vähän tylsä [salaisuus], eikö olekin?